banner101

Hiç Bir Zafer Şarkı Söylenerek Kazanılmaz!

Yarın kutlanacak olan 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısı ile yayınladığı mesajında birlik beraberlik vurgusu yapan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Her ülkenin tarihinde; savaşlar, göçler, yıkımlar, doğal afetler... Şiirler, türküler, ağıtlar vardır.

 Hiç Bir Zafer Şarkı Söylenerek Kazanılmaz!
Yarın kutlanacak olan 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısı ile yayınladığı mesajında birlik beraberlik vurgusu yapan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Her ülkenin tarihinde; savaşlar, göçler, yıkımlar, doğal afetler... Şiirler, türküler, ağıtlar vardır. Tarih sahnesine çıktığımız günden bu yana, göçler, savaşlar, isyanlar gördük. Ağıtlarımıza, türküler; gözyaşlarımıza zafer sevinçleri karıştı. Belki de yeryüzünde hiçbir millet, bizim kadar acıyla sınanmadı." dedi.

"Büyük Taarruz ve ardından gelen kutlu zafer de, görkemli tarihimizin kırılma noktalarından biridir." diyen Vali Karaloğlu, bu zaferin Türk milletinin heybetle yeniden ayağa kalktığı büyük bir devrim olduğunu belirtti.

Hiç bir zaferin şarkı söylenerek kazanılmayacağına vurgu yapan Vali Münir Karaloğlu, şöyle devam etti: "Hiçbir destan; iman ve cesaret olmadan yazılmaz. Hiçbir savaş, büyük bir kahraman olmadan kazanılmaz. Büyük Taarruz’da bunların hepsi vardı. Bu zafer, Mehmetçiğin iman dolu göğsüyle yazıldı. Bu toprakların tapusu kanla imzalandı. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Büyük Taarruz’un ardından, canımız pahasına elde ettiğimiz barışın, ülkemizde sonsuza dek hakim olmasını diliyorum. Allah bize, dünya durdukça barış türküleri söylemeyi nasip etsin. Bu zafer hepimizin. Zafer Bayramımız kutlu olsun."
Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2013, 22:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0