Hastaneler Acil Durumlara Hazırlanıyor

Bursa’da, il genelindeki hastanelerin acil ve afet durumlarında hazırlıklı olabilmeleri amacıyla düzenlenen tatbikatlar hız kesmeden devam ediyor.

Hastaneler Acil Durumlara Hazırlanıyor
banner98
 Sağlık Bakanlığı’nın yürürlüğe koyduğu Hastane Afet ve Acil Durum Planları Uygulama Yönetmeliği kapsamında, Bursa’da kamu, üniversite hastaneleri ve özel hastanelerde Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) tatbikatları yapılmaya devam ediliyor. Son olarak İnegöl Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen HAP masa başı tatbikatında, hastane personeline afet ve acil durumlarında nasıl hareket edeceği, hastanenin tıbbi ve fiziksel kapasite ve yeteneklerini nasıl verimli kullanabilecekleri HAP planlarının uygulanabilirliği tatbik edildi. Tatbikata, İl Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nden yetkililer gözlemci olarak katıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, “Önceden düzenlenen uygulayıcı eğitimleri ile hastanelerde bulunan sorumlu personellere konu hakkında çeşitli eğitimler verildi. Yapılan masa başı senaryo tatbikatlarda da, herhangi bir acil durum senaryosu ele alınarak sağlık kurumlarında çalışan diğer personellere, afet durumlarında yapılacak çalışmalar aktarılmaktadır. HAP masabaşı tatbikatları ile hastanelerin, afetlere ilişkin önlem almaları, ilde meydana gelebilecek afet ve acil durumlarında sunulacak sağlık hizmetleri konusunda gerekli hazırlıkları önceden yapmaları ve ilk 72 saat boyunca hastane dışından hiçbir yardım almaksızın kendi kendine yeterli olabilmeleri amaçlanmaktadır” dedi.

Deprem, sel, heyelan, yangın gibi olayların her an her yerde gerçekleşebileceğini vurgulayan Dr. Akan “Bursa, birinci derece deprem bölgesinde yer alıyor. Bu anlamda ilimizdeki hastanelerin afet durumlarında koordine içerisinde olması büyük önem arz etmektedir. Bu tatbikat ile bölgemizdeki civar illerde de meydana gelebilecek afetler neticesinde hastaneye çok sayıda yaralı gönderilmesi durumlarında, kabul edilecek hastalara sistemli, hızlı ve güvenli bir şekilde müdahale edilerek, organize olmanın yolları üzerinde durulmaktadır” ifadelerini kullandı.

Tatbikatların uygulamalı ve masa başı olmak üzere 2017 yılı içerisinde bütün hastanelerde yapılmaya devam edileceğinin bilgisi alındı.

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2017, 15:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0