Halk Ozanı Aşık Veysel Bursa`da Eserleriyle Anıldı

‘Uzun İnce Bir Yoldayım-Aşık Veysel’i anma programında aşıklık geleneğinin en büyük isimlerinden Halk Ozanı Aşık Veysel eserleriyle Bursa’da anıldı.

Halk Ozanı Aşık Veysel Bursa`da Eserleriyle Anıldı
banner98

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Halk Müziği Bölümü sanatçıları, aşıklık geleneğinin en büyük isimlerinden halk ozanı Aşık Veysel’i eserleriyle andı.

Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Halk Müziği Bölümü’nün hazırladığı ‘Uzun ince bir yoldayım-Aşık Veysel’i anma programı’, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Orhangazi Salonu’nda yapıldı. Bursalıların ilgi gösterdiği konseri, Şef Züleyha Savaş yönetti. Aşık Veysel’in kendi sesinden kesitlerin de sunulduğu gecede, katılımcılara hayatı hakkında bilgiler verildi. Saz ve söz sanatçıları tarafından Aşık Veysel’in eserleri solo ve koro halinde seslendirildi.

‘Dünyada tükenmez murad var imiş’, ‘Yiğitler silkinip ata binince’, ‘Kul olayım kalem tutan ellere’, ‘Güzelliğin on para etmez’, ‘Uzun ince bir yoldayım’ ve ‘Keklik idim vurdular’ gibi sevilen eserlerini Bursalılar için söyleyen sanatçılar, dinleyenlerden bol bol alkış aldı. Konserin ikinci bölümünde ise konuk sanatçı Muzaffer Ertürk sahneye çıktı. Ustanın eserlerini Bursalılar için kendi yorumuyla seslendiren Ertürk, dinleyenlere keyifli anlar yaşattı. Konserin sonunda Büyükşehir Belediyesi adına Muhsin Özlükurt ve Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürü Turgay Mercan, Züleyha Savaş ve Muzaffer Ertürk’e çiçek vererek teşekkür etti. 
Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2017, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0