Hacıvat Deresi Yıldırım'a Prestij Katacak

Bursa il merkezindeki dereleri bir bir ıslah eden Büyükşehir Belediyesi, Hacivat Deresi’ndeki çalışmaları da tamamlanma aşamasına getirdi. Derenin Ankara yolu ile yakın doğu çevre yolu arasındaki yaklaşık 3,5 kilometrelik kısmının ıslahı büyük ölçüde tamamlanırken, Hacıvat Deresi Yıldırım’ın yeni cazibe merkezlerinden biri olacak.

Hacıvat Deresi Yıldırım'a Prestij Katacak
banner98
 Hacıvat Deresi’nin Ankara yolu altında kalan kısmında devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, düzenlemelerin en geç bahar aylarında tamamlanacağını açıkladı. Kent merkezindeki dereler başta olmak üzere tüm ilçelerde dere yataklarında düzenleme çalışmalarını periyodik olarak sürdürdüklerini belirten Başkan Altepe, hedeflerinin tüm ilçeleriyle birlikte her açıdan daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir Bursa’yı meydana çıkarmak olduğunu söyledi.
Proje kapsamında Hacıvat Deresi’nde yapılan çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığını kaydeden Başkan Altepe, dere yatağının bütünüyle ıslah edildiğini, Ankara Yolu’ndan Çevre Yolu’na kadar olan yaklaşık 3.5 kilometre uzunluğundaki alanın tertemiz hale getirildiğini vurguladı. Islah edilen dere yatağının kenarındaki alanlarda spor alanlarından yürüyüş düzeneklerine, çocuk parklarından parke taş döşemelere kadar tüm düzenlemelerin yapıldığını, çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini söyleyen Başkan Altepe, “Spor alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları ile Hacıvat Deresi’nin her iki yakası Çınarönü ve Hacıvat mahallelerine ayrı bir değer katacak. Burada Yıldırım’ın yeni bir cazibe merkezi ortaya çıkıyor. Dere ıslah ve çevre düzenlemeleriyle birlikte yaklaşık 70 bin metrekarelik alanı, ağaçlandırılmış bir halde Yıldırım’a kazandırmış oluyoruz” dedi.
Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2014, 11:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0