GÜRSU AYYILDIZ MEHTER TAKIMI BİLECİK’İN TAM KALBİNDE

Gürsu Belediyesi Ayyıldız Mehter Takımı, "Şehrin Tam Kalbinde, Tam Vaktinde" etkinlikleri kapsamında, Bilecik’te gösteriler sundu.

GÜRSU AYYILDIZ MEHTER TAKIMI BİLECİK’İN TAM KALBİNDE
banner98

Gürsu Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen "Şehrin Tam Kalbinde, Tam Vaktinde" etkinlikleri kapsamında, Ayyıldız Mehter Takımı tarafından, Bilecik Şeyh Edebali Türbesi ve Ertuğrul Gazi Türbesi’nde sunulan gösteriler renkli görüntülere sahne oldu.

Toplumsal bütünlüğümüzün korunmasında harç vazifesi gören tüm değerlerimize sahip çıkarak, geleceğe taşınmasını sağlamada hepimize önemli görevler düştüğünü vurgulayan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Biz de belediye olarak bu amaç doğrultusunda, Ayyıldız Mehteran Takımımızla, Bursa ve ülkemiz çapında etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bizi biz yapan tarihi, kültürel değerlerimizden olan mehter takımımız, kahramanlık ve fedakârlıklarla dolu muhteşem mazimizin dile gelişidir. Tarihimizden gelen mehteran kültürünün gelecek nesillere aktarılmasında katkımız olsun istiyoruz. Ayyıldız Mehter Takımımız, gerçekleştirdiği tüm gösterilerde büyük beğeni toplamakta. Dünyanın ilk ve en eski ordu bandosu olan mehter takımı, bizim kültürel birikimimizin önemli simgelerinden. İçimizi titreten, kalpleri şevke getiren, heybetiyle düşmana korku salan ve savaşa bayram havasında gidilmesini sağlayan mehter takımlarımızın gösterileri hala hepimizde aynı coşkuyu oluşturmakta” dedi.
2015 yılı başında oluşturulan Gürsu Belediyesi Ayyıldız Mehteran Takımı, 45 kişilik ekibiyle, kısa sürede elde ettiği başarıyla, gösteriden gösteriye koşarak, 2017 yılı süresince; 65 gösteride 42 eser icra etmiş olup, verilen eğitimlerle de altyapısını güçlendiriyor.

 

 

 

                                

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2018, 17:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0