Gündüzlü'de Ramazan Coşkusu Yaşandı

Gündüzlü köyü halkının yer aldığı 14 kişilik Gündüzlü Türk Halk Müziği Korosu, İnegöl Belediyesi'nin organizasyonuyla düzenlenen Ramazan Sokağı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen köy programları kapsamında kendi köylerinde sahne aldı

Gündüzlü'de  Ramazan  Coşkusu Yaşandı
banner98
 Gündüzlü köyü halkının yer aldığı 14 kişilik Gündüzlü Türk Halk Müziği Korosu, İnegöl Belediyesi'nin organizasyonuyla düzenlenen Ramazan Sokağı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen köy programları kapsamında kendi köylerinde sahne aldı. Şalvar ve fötrlü şapkalarıyla sahneye çıkan köylüler, birbirinden güzel türküler ile izleyicileri mest ederken, köylülerin de yoğun ilgileriyle karşılandılar.

 

Programda Gündüzlü Köyü Halk Müziği Korosu; yöresel ve ulusal birçok türkü seslendirirken, 7’den 70’e tüm köy konseri büyük bir ilgiyle takip etti. Konser, gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü. Konser sonunda, vatandaşlar köylü korosunu ayakta alkışlarken,14 yaşından 65 yaşına kadar farklı yaşlarda solistleri bulunan Gündüzlü Türk Halk Müziği Korosu, şef Mücahit Aba yönetiminde Gündüzlü halkına muhteşem bir gece yaşattı.

 

Sahne şeklinde hazırlanan köy meydanında yapılan konsere, köy halkının ilgisi de yoğun oldu. Yaşlısı genci, kadını erkeği her yaştan insanın kendi köylerinin korosunu dinlemek için meydana adeta akın ettiği programa komşu köylerden de katılım oldu.  

 

Koro halinde söylenen eserlerin ardından, solo eserlerle konser devam etti. Köy halkının alkışla eşlik ettiği türkülerle Gündüzlü köyü bayram yerine döndü. Gündüzlü köyü muhtarı Selim Çakmak, köylerinde yapılan etkinlikten dolayı İnegöl Belediyesi’ne ve koroya da teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2013, 18:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0