Gülsar: “Sorunun Parçası Değil, Çözümün Parçası Olmalıyız”

Kestel ilçesinde görevli eğitim yöneticileriyle bir araya gelen Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, başarı için birlik beraberliğin çok önemli olduğunu söyledi.

Gülsar: “Sorunun Parçası Değil, Çözümün Parçası Olmalıyız”
banner98
Kestel ilçesinde görevli eğitim yöneticileriyle bir araya gelen Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, başarı için birlik beraberliğin çok önemli olduğunu söyledi.

İnsanların tek başına başarılı olamayacağına vurgu yapan Gülsar, idareci, öğretmen, veli ve öğrencinin eğitim konusunda ayrılmaz dinamikler olduğunu, okul müdürlerinin okullarını bu dinamiklerle birlikte yönetmesinin başarı getireceğine inandığını belirtti. Şehit Polis İsmail Özbek Ortaokulunda İl Milli Eğitim Şube Müdürü Osman BAT da katıldı. Dünyanın hızla değiştiğini ve geliştiğini ifade eden Gülsar, “Eğitimin hedefi iyi yönde davranış değişikliği oluşturmaktır. Başkalarını değiştirmek için eğitim yöneticileri olarak önce kendimizi değiştirmeliyiz. Okul müdürlerimiz öğretmen, öğrenci ve veli için önemli bir rol modeldir. Bu hızlı değişime ayak uydurmalı, kendimizi devamlı yenilemeliyiz” dedi.

Artık el yordamıyla çalışma döneminin sona erdiğini belirten Gülsar, “İdarecilerimiz başarılı olmak için rutinin dışına çıkmalı, daha planlı ve projeli çalışmalı. Her şey insanın kendisiyle başlar. Eğitim yöneticilerimizin sorunun bir parçası olmak yerine çözümün bir parçası olmasını arzu ediyorum. İdareciler olarak farkında olmalıyız. Çünkü farkında olmak her zaman çözüme giden ilk adımdır. İdarecilerimiz hep daha iyiyi hayal etmeli diye düşünüyorum. Çünkü her hayal başarıya giden yolun projesidir” dedi.

Kestel ilçesinde gerçekleştirilen eğitim çalışmalarından memnun olduğunu belirten ve ilçe çapında elde edilen başarıdan dolayı emeği geçenlere teşekkür eden Atilla Gülsar, “Bu başarı sorumluluklarımızı daha da artırıyor. İdareci ve öğretmenlerimizin çalışmalarını bu sorumluluk ve bilinçle devam ettireceklerine inanıyorum. Bu konuda geçtiğimiz yıl uygulamaya konulan ‘Hep Birlikte Başarılı Olalım’ ‘Başarıda Bir Dost Eli’ gibi projelerimiz devam ediyor. İdarecilerimizin bu projelerin uygulanmasında hassas davranacaklarına inanıyorum dedi” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2014, 10:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0