GÜÇLÜ YEREL YÖNETİMLE İZNİK KAZANIYOR

İznik ve taşra mahallelerinin değerini yeniden kazanması amacıyla her mahalleyi park ve yeşil alanlara kavuşturan İznik Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi’ne yaptığı talep ve öneriler ile İznik Gölü kenarındaki Çakırca Mahallesi'ne 1500 metrekarelik yeşil park kazandırdı.

GÜÇLÜ YEREL YÖNETİMLE İZNİK KAZANIYOR
banner98
 İznik’i doğayla iç içe sağlıklı bir geleceğe taşımayı hedefleyen İznik Belediyesi, şehir merkezinin yanı sıra 39 taşra mahallesinde de sosyal donatı alanları ile buluşturmaya devam ediyor. İznik Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi’ne yaptığı talep ve öneriler ile Mart 2017'de çalışmaları başlayan 1500 metrekarelik İznik Çakırca Parkı düzenlenen törenle kullanıma sunuldu.

Çakırca Sahilinde gerçekleşen törene Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Ak Parti İznik İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Yılmaz, belediye meclis üyeleri, Çakırca Mahallesi Muhtarı Zeki Bayrak ve Çakırcalılar katıldı.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın törende ki konuşmasında “Bizler yerel seçimler öncesi hemşerilerimize güçlü bir yerel yönetim olmak için büyükşehir ve iktidarın gücü arkamıza almamız gerek dedik. Hemşerilerimizde bizlere bu görevi tevdi etti. O zamanlar da Çakırca Mahallemize geldiğimizde hemşerilerimize bu meydanı bu şekilde yapacağımızı anlattığımızda o gün birçok arkadaşımız zor demişti. Şükürler olsun bugün Çakırca’ya bu meydanı kazandırmış olduk.İlçemizin 7 merkez mahalle ve 39 taşra mahallemizde İznik Belediyemizin yapmış olduğu yatırımların yanı sıra, ilçe belediyemizi aşan konularda gerek bakanlıklara yaptığımız talep ve öneriler gerekse de büyükşehir belediyemize yaptığımız talep ve öneriler ile yatırımları ilçemize kazandırıyoruz.Nerede bir ihtiyaç var amacımız kimin yaptığı değil, o ihtiyacın giderilmiş olmasıdır.Ben bu duygu ve düşünceler ile hepinizin Mübarek Ramazan Bayramını tebrik ediyor, açılışımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, evrensel bir miras olan İznik'in doğal güzellikleriyle insanlığa kültürel bir peyzaj alanı sunduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak ilçede çok sayıda çalışma yürüttüklerini belirten Başkan Alinur Aktaş, İznik Gölü gibi doğal güzelliğin kenarında yer alan Çakırca Mahallesi'nin de Büyükşehir yatırımlarından nasibini aldığını ifade ederek, 1500 metrekarelik Çakırca Parkı'nın üst yapı çalışmaları kapsamında köy kahvehanesinin, aydınlatma direklerinin ve peyzaj düzenlemesinin tamamlandığını dile getirdi. Başkan Aktaş, İznik, bağrında taşıdığı tarihi miras yoğunluğu, doğal güzellikleri, tarım ve kırsal hayatı ile Bursamızın önemli ilçelerinden biridir. Her ilçemizin ayrı önemi var. Ancak İznik, bunlar arasında farklı bir değere sahiptir. " dedi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ise 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturuyla yola koyulduklarını, insan hayatını kolaylaştırmak için mücadele ettiklerini belirtti. Tek sevdalarının millet olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, "Milletimizin ve Türkiye'nin büyük hedeflere güçlü bir ülke olarak ulaşması en büyük arzumuzdur. Bu uğurda gece gündüz demeden çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın gayretini gördükçe, bizlerin çabasının az olduğunu fark ediyoruz. Sürekli milletiyle meşgul olan bir cumhurbaşkanına sahibiz" şeklinde konuştu.

Çakırca Mahalle Muhtarı Zeki Bayrak, mahallelerinin İznik Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ile güzelleştiğini söyledi. Sahilin de yatırımlardan nasibine düşeni aldığını kaydeden Bayrak, hizmeti geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Muhtar Bayrak, günün anısına Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu ve Başkan Aktaş'a İznik çinisi hediye etti. Kurdele kesimiyle park hizmete açıldı.

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2018, 16:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0