Gözü Gibi Baktığı Şeftali Bahçesi İzmarit Yüzünden Kül Oldu!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde izmariti yüzünden çıkan yangında 30 dönümlük şeftali bahçesi kül oldu.

Gözü Gibi Baktığı Şeftali Bahçesi İzmarit Yüzünden Kül Oldu!
banner98
 Bursa'nın İnegöl ilçesinde izmariti yüzünden çıkan yangında 30 dönümlük şeftali bahçesi kül oldu. Bahçe sahibi kadın, "Evladım gibi baktığım bahçem gözlerimin önünde yandı" diyerek gözyaşı döktü. 

Edinilen bilgiye göre, İnegöl'e bağlı Hocaköy'de 30 dönümlük şeftali bahçesinde yol kenarında geçen kişilerin attığı sigara izmariti yüzünden yangın çıktı. Vatandaşların haber vermesi üzerine kısa sürede olay yerine gelen İnegöl Orman İşletme Müdürlüğüne ait 3 arazöz ile İnegöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne ait 1 araç yangına müdahale etti. Yaklaşık 1 saat süren söndürme çalışmaları sonunda Şahinaz Cebe'ye ait 30 dönümlük şeftali bahçesi kül oldu. 

GÖZYAŞLARINA BOĞULDU 

Çocuğum gibi baktığım dediği şeftali bahçesinin yanmasını gözyaşlarıyla izleyen Şahinaz Cebe, "Koca köyden bir ilaç makinesine su koyup gelen olmadı. Ne biçim bir köy burası?" diye konuştu. 

Arazide yangınla ilgili bilgi alan İnegöl Orman İşletme Müdürü Muhammet Çolak, orman yangınlarının yüzde 90'ı insanın ihmal ve dikkatsizliğiyle meydana geldiğini belirterek, "Buradaki yangının da başlangıç noktası büyük ihtimalle yol kenarına atılan sigara izmaritinden kaynaklanıyor. Yanan alanın tamamı ziraat arazisidir. Türkiye'de çıkan orman yangınlarının yüzde 90'ı Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında meydana gelmektedir. Bu bakımdan vatandaşların çok daha duyarlı olmasını istiyoruz.


Yanan milli servet. Burada meyve bahçesi olabilir yada orman olur. Hepsi bizim servetimiz, değerlerimiz. Bu konuda vatandaşları duyarlı olmaya davet ediyorum. Her gördükleri duamı Alo 177'ye bildirmelerini istiyoruz. Biz 7 gün 24 saat hizmet vermekteyiz. İnşallah kazasız, belasız bir yıl geçiririz" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2013, 19:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0