Gönüllü Kuruluşların 260. Toplantısına ASKON Ev Sahipliği Yaptı...

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu’nun 260. olağan toplantısı Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Bursa Şubesi’nin ev sahipliğinde yapıldı.

Gönüllü Kuruluşların 260. Toplantısına ASKON Ev Sahipliği Yaptı...
banner98
 ASKON Bursa Şubesi’ndeki olağan toplantıya; Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu İcra Heyeti Başkanı Burhan Sayılgan, ASKON Bursa Şube Başkanı Eyüp Yetim, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru’nun yanı sıra çok sayıda dernek ve vakıfın temsilcileri katıldı.

Sayılgan, “Hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız”


Toplantının açılışında konuşan ve Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu’nun gündemindeki konular hakkında bilgiler veren İcra Heyeti Başkanı Burhan Sayılgan, “Madde bağımlığı ile ailelerdeki erken boşanma olaylarına ilişkin çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Özellikle önümüzdeki günlerde valimizle de bir araya geleceğiz ve bu konudaki uygulamalara ilişkin yol haritamıza son şeklini vereceğiz. Tüm toplumu ilgilendiren bu gibi konularda tüm STK’larımıza, yani bizlere önemli görevler düşüyor ve hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız” dedi.

Sayılgan, “Bir bireyi dahi kurtarabilirsek ne mutlu bize”


Madde bağımlılığı özelinde de açıklamalarda bulunan Sayılgan, “Tedavi ve eğitimle bu konudaki önemli mesafeler kat edildiğini biliyoruz. Biz de Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu olarak bu konuda elimizden geleni yapacağız. Bir bireyin dahi bu illetten kurtulması bizler için önemlidir. Tedavi ve eğitimle bu iş bitmiyor süreç, asıl bunlardan sonra başlıyor. Köklü bir çözüm için projeler üretiliyor. Gelinen noktanın bir önceki çalışmalardan daha iyi olması adına tedavi ve tedavi sonrası yöntemlerin ele alınıp ciddi şekilde yüzde 5, yüzde 10’lara çıkarabilirsek, inşallah köklü çözümlerle Bursa’da bu çalışma sonuç almış oluruz. Bu gibi çalışmalarda dünyada yüzde 6’dan yukarıda bir başarı grafiği yok. Biz inşallah yüzde iilk olarak 5’i başarır, sonra da yüzde 10 gibi seviyelere çıkarız” dedi.

Yetim’den “yerli” vurgusu


260. toplantıya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen ASKON Bursa Şubesi Başkanı Eyüp Yetim de, ASKON Bursa Şubesi’nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Yerli üretim konusunda da konuşan Eyüp Yetim, “Yerli Malı Haftası değil de Yerli Malı Yılı ilan etmeliyiz. Memlekete şu geçtiğimiz sıkıntılı dönemde daha etkili olacağını düşünüyorum. Bu hazirunun bu konuda Bursa’da toplumu bilinçlendirecek ve diğer illere örnek olacağı bir girişimi başlatmasını istiyorum” diye konuştu.

Eyüp Yetim’ın ardından programın konuk konuşmacısı Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru ise, sivil toplum kuruluşlarının yüklerinin daha da ağırlaştığına dile getirdi. Prof. Dr. Yücedoğru, medeniyetlerde ve bu medeniyetler arasındaki Türkiye’de yaşanan gelişmeler ile Uludağ Üniversitesi’ndeki çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Programın sonunda BGKP İcra Heyeti Başkanı Burhan Sayılgan, günün anısına Yücedoğru’ya plaket takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2017, 12:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0