Gemlik’e Modern Hayran Barınağı

Gemlik Belediyesi, Adliye köyü mevkiinde Mal Müdürlüğünden tahsisini istediği 36 dönümlük araziye modern hayvan barınağı yapacak.Arazide incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Bursa’nın en büyük modern hayvan barınaklarından...

Gemlik’e Modern Hayran Barınağı
banner98
Gemlik Belediyesi, Adliye köyü mevkiinde Mal Müdürlüğünden tahsisini istediği 36 dönümlük araziye modern hayvan barınağı yapacak.
Arazide incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Bursa’nın en büyük modern hayvan barınaklarından birisinin kurulacağı bölgede alt yapı ve üst yapı çalışmalarının başladığını söyledi. Fen İşleri Müdürü Rıdvan Çakmak, Park Bahçeler Müdürü Cemalettin Uysal ve Sağlık İşleri Müdürü Sami Beki ile birlikte barınak bölgesinde araştırma ve incelemelerde bulunan Yılmaz, sahipli, sahipsiz bütün köpeklerin doğal ortamda yaşama şansı bulacakları alanda her türlü ameliyat, bakım ve korunmanın da yapılacağını bildirdi.
Bölgede hayvan severlerin konaklayacağı ahşap evler de inşa edeceklerini, ayrıca piknik alanları, idari merkezi ve çeşitli aktivitelerin sağlanabileceği tesisler de inşa edileceğini açıklayan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, uzun vadede barınağa hayvanat bahçesi de eklenebileceğini vurguladı. İnsanların yanı sıra sokak hayvanlarının da refah seviyesini artırmayı hedeflediklerini kaydeden Refik Yılmaz, “Büyük bir projenin ilk adımını attık. Bölgenin etrafını tellerle çevirdik. Alt ve üst yapı çalışmalarını aynı anda başlatıyoruz. Çevre düzenlemesinin yanı sıra idari bina, hayvanseverlere konaklama merkezleri, piknik alanları da yapacağız. Özellikle sahipli veya sahipsiz tüm sokak köpekleri burada güvenli biçimde doğal ortamda yaşama imkânı bulacaklar” dedi.
Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2014, 08:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0