Geçici orman işçileri kadro istiyor

Geçici orman işçileri Ak Parti Bursa Millet Vekili ve Tarım Köy İşleri Araştırma Komisyonu Üyesi Bedrettin YILDIRIM ile bir araya gelerek sorunların çözüm bulunması konusunda yardım istediler.

Geçici orman işçileri kadro istiyor
banner98
Hak-İş'e bağlı Öz Orman İş Sendikası Bursa Bölge Başkanı Yavuz BALCI ve bir gurup mevsimlik orman işçisi Öz Orman İş Sendikası Bursa Bölge Başkanlığında Ak Parti Bursa Millet Vekili ve Meclis Tarım Köy İşleri Araştırma Komisyonu Üyesi Bedrettin YILDIRIM ile bir araya gelerek sıkıntılarını paylaştı. Geçici orman işçileri toplantıda ağırlıklı olarak kadro sıkıntılarını dile getirdi. Geçici orman işçileri adına sıkıntıları Millet Vekili Bedrettin YILDIRIM'a aktaran Öz Orman İş Sendikası Bursa Bölge Başkanı Yavuz BALCI orman işçilerinin temel sıkıntısının yıl boyunca sadece 179 çalışmaları olduğunu dile getirirken yılın geri kalan kısmında işçilerin boş kaldıklarını ve bu şekilde bir mağduriyet yaşadıklarını vurguladı. Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Bursa Orman Bölge Müdürlüğünde 300 Türkiye genelinde ise yaklaşık 9000 işçinin bu mağduriyeti yaşadığını ifade eden BALCI Tarım Orman Ve Köy işleri Üyesi Ak Parti Bursa Millet Vekili Bedrettin YILDIRIM'dan destek istedi. Geçici orman işçileri için kadro talebinde bulunan Öz Orman İş Sendikası Bursa Bölge Başkanı Yavuz BALCI kadro verilememesi halinde bu işçilerin yıllık çalışma sürelerinin uzatılması talebinde bulundu. Geçici orman işçilerinin yılda 179 gün çalıştığını ifade eden BALCI bu durum arkadaşları sıkıntıya sokuyor. Yılın geri kalanında başka işlerde çalışmak istiyorlar ama bu defada başvuru yaptığı yerler sürekli çalışacak işçi aradığından iş bulmakta zorlanıyorlar. Öncelikli talebimiz bu arkadaşlara kadro verilmesidir. Kadro verilmese kadro sürelerinin minimum 11 aya çıkarılmasını arzuluyoruz. Orman Ve Su İşleri Bakanlığı'na Kadro talebimizi ilettik ancak kendilerinden kadrolu işçiye ihtiyaç yok yanıtı aldık. Daha sonra ise bakanlık kadrolu 500 İşçi alacağını açıkladı. En azında bu kadroların geçici orman işçilerine vermek istiyoruz diye konuştu.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Geçici orman işçilerin mağduriyetlerini anladığını belirterek sözlerine başlayan Ak Parti Bursa Milletvekili ve Tarım Orman ve Köy İşleri komisyonu üyesi Bedrettin YILDIRIM ise bu mağduriyetin giderilmesi için elinden gelen her şeyi yapacağının sözünü verdi 2000 yılı öncesinde ve 2000 yılı sonrasında ülkede çok şeyin değiştiğini dile getiren YILDIRIM. Devlet olarak eksiklikler yanlışlıklar hatalar olmuştur. Endişe etmeyin. Sorunlarınızı hem Sayın Bakanla hem de ilgili komisyonla paylaşacağım. Bu konuda neler yapabiliriz. Sorunları nasıl çözebiliriz bunların yolunu bulmaya çalışacağız. Konunun üzerine gideceğimden emin olabilirsiniz dedi. Geçici orman işçilerinin sorunlarını tek tek cevaplayan YILDIRIM ortada bir sorun bir sıkıntı var devletin amacı sorunlara çözüm bulmaktır, idare etmektir. Bursa’ya Türkiye’ye hep birlikte sahip çıkacağız ifadelerini kullandı. Toplantının sonunda Öz Orman İş Sendikası Bursa Bölge Başkanı Yavuz BALCI Geçici orman işçilerinin sorunlarını taleplerini içeren bir mektubu Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU’na iletmek üzere Ak Parti Bursa Milletvekili Bedrettin YILDIRIM’a teslim etti.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2014, 11:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0