GADEM sınırları aşıyor

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN AÇILAN GENÇLİK VE AİLE DESTEK MERKEZİ (GADEM) ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELEDE YAPTIĞI ÇALIŞMALARLA BAĞIMLILIK ALANINDA UĞRAŞ VEREN ULUSLARARASI VAKIFLARIN DİKKATİNİ ÇEKMEYE BAŞLADI.

GADEM sınırları aşıyor
banner98
 Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Gençlik ve Aile Destek Merkezi (GADEM) alkol ve madde bağımlılığı ile mücadelede yaptığı çalışmalarla bağımlılık alanında uğraş veren Uluslararası vakıfların dikkatini çekmeye başladı.

GADEM Amerika Birleşik Devletlerinde ex-users tarafından kurulan C4 Recovery Solutions Vakfı’nın Türkiye temsilcisi ve operasyon yöneticisi ayrıca İstanbul Toplumsal Gelişim Derneği Başkanı Çiğdem Sönmez ve ekibi tarafından ziyaret edildi. Ziyarette hazır bulunan GADEM sorumlusu sosyolog Gökhan Öztürk ve merkez çalışanları, yürüttükleri çalışmalar hattında ziyaretçilere bilgi verdi. İstanbul’da Beylikdüzü ve Avcılar Belediyesi tarafından açılan merkezlere danışmanlık hizmeti sağladıklarını ve verilen hizmetin standart ve kalitesini arttırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını belirten Çiğdem Sönmez; GADEM’in çok fazla bir geçmişi olmamasına rağmen kurumlar arası iletişimdeki etkin rolü ve Bütünşehir sisteminin bütün Türkiye’ye örnek olması gerektiğini belirtti.

C4 Recovery Splutiıns tarafından bağımlılık alanında çalışan uzmanlara yönelik sundukları imkanları sıralayan Çiğdem Sönmez; özellikle uzmanların yabancı dil eğitimi almalarını sağlayarak uluslararası çalışmaların takibini, bağımlılıkta süpervision desteğini alanında uzman akademisyenlerden almaları ve düzenli olarak uyguladıkları eğitim programlarına katılımın bu alanda çalışanlar için önemli olduğunu vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2017, 16:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0