Faruk ÇELİK, Balıkçılarla buluştu

Orhangazi bölgesinde, İznik Gölü’nde ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen Su Ürünleri Kooperatiflerinin başkanları, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ile birlikte çeşitli toplantılara katılmak üzere Bursa’ya gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’le bir araya geldiler.

Faruk ÇELİK, Balıkçılarla buluştu
banner98
 Bursa’daki kurum temsilcileri ile Tarım sektöründeki sorunları tartışmak üzere toplantılar düzenleyen Faruk Çelik, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Zelkif Bektaş, Orhangazi Keramet Sulama Birliği Başkanı Recai Paçin, bir çok bölgeden gelen Su Ürünleri Kooperatiflerinin Başkanları, başkan Çağlayan’ın girişimleri ile Faruk Çelik ile görüşme şansı yakaladı.

BALIKÇILARIN YAŞADIĞI SORUNLARI İÇEREN DOSYA BAKANDA

Bursa’daki toplantılar öncesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile bir araya gelen Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi Su Ürünleri Kooperatifi başkanı Zelkif Bektaş ve Keramet Sulama Birliği Başkanı Recai Paçin, avlanma konusunda balıkçıların yaşadıkları sorunları içeren dosyayı Bakan Faruk Çelik’e ilettiler.

ÇELİK’TEN ÇÖZÜM İÇİN TALİMAT

Başkan Çağlayan ve Balıkçıları dinleyen Faruk Çelik, su ürünleri kooperatiflerinin yaşadığı sorunların çözümü için bakanlık yetkililerine talimat verdi. Çelik, dosyayı inceledikten sonra yaşanan sorunların tamamı ile ilgili bir düzenleme için çalışma yapabileceklerini de ifade etti.

MİSİNA AĞ YASAĞI KALDIRILSIN

Su Ürünleri Koopreatifleri başkanları, Bakan Faruk Çelik’e 2008’de başlayan Misina Ağlarının yasağının kaldırılması talebinde bulundu. Orhangazi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Zelkif Bektaş, Misina ağlarına yasağın 2008 yılında getirildiğini hatırlatarak, bu yasak 2016 yılına kadar geçerliydi. Sürgünlerde yeniden düzenleme yapılması için bir çalışma talep ettik. Bu konuda hazırladığımız dosyada Üniversite raporları ve kooperatiflerimizin talepleri yer alıyor. Bakanımız Faruk Çelik, yaşanan bu sorunun çözümü için bakanlık yetkililerine talimat verdi dedi. Zelkif Bektaş, bu konuda kendilerine sürekli destek olan Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve AK Parti ilçe başkanı Mustafa Kaya’ya tüm kooperatif başkanları adına da teşekkür etti. 

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2016, 17:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0