EYLÜL AYI MECLİS İKİNCİ OTURUMU

Meclis'in Eylül ayı ikinci birleşiminde komisyonlardan gelen 13 konu görüşülerek karara bağlandı. Birimler arası ödenek aktarılması, mahalle statüsüne geçen eski köylerde su aboneliklerinin BUSKİ yönetim kurulu kararına uygun olarak yapılması ve imar değişiklikleri de görüşülerek komisyonlarda alınan kararlar doğrultusunda onandı.

EYLÜL AYI MECLİS İKİNCİ OTURUMU
banner98
 Geçtiğimiz Perşembe günü yapılan ilk oturumda Hukuk Komisyonuna havale edilen Gölpark tesislerinin satın alınması yada takas yolu ile Orhangazi Belediyesi’ne kazandırılması konusu eylül ikinci meclisinde görüşülerek karara bağlandı.

Orhangazi’de yıllardır yılan hikayesine dönen ve bir türlü çözülemeyen Gölpark konusu ile ilgili kolları sıvayan Orhangazi Belediyesi, arsası Belediyeye, yap-işlet-devret modeli ile inşa edilen ve 25 yıl müddetli intifa hakkının özel bir işletmeye ait olduğu Gölpark için tarihi bir karar aldı.  Hukuk komisyonu Gölpark'ın takas yada satın alma yoluyla Orhangazi Belediyesi'ne kazandırılmasının uygun olduğuna karar verdi. Meclis ise komisyon kararını onadı.

Yap-işlet-devret modeli ile inşa edilen Gölpark AVM'nin işletme süresi 2011 yılında başlamıştı. 2036 yılına kadar işlet hakkının yüklenici firmaya ait olduğu Gölpark uzun süredir kullanılmıyor ve bakımsızlığı ile gündeme geliyordu. Bir süre önce yeniden tadilata alınan binada sadece sinema salonu hizmet veriyor. Meclis'in karar almasından sonra Belediye başkanı Neşet Çağlayan, Gölpark'ın satınalma veya takas yöntemi ile Belediye'ye kazandırma seçeneklerini masaya yatırıp firma ile görüşmeler yapacak. 

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2017, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0