banner102

Ev&Stil Fuarı Kapılarını Açtı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile TÜYAP Bursa iş birliğiyle düzenlenen “Ev&Stil Fuarı” kapılarını açtı.

Ev&Stil Fuarı Kapılarını Açtı
 Alanında Türkiye’de ilk kez düzenlenen “Ev& Stil Fuarı” Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde başladı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından TÜYAP Bursa organizasyonu ile gerçekleştirilen fuar, 31 Mayıs Pazar gününe kadar açık kalacak. Türkiye’de benzeri olmayan Ev& Stil Fuarı’nda ev tekstilinden mobilyaya, aydınlatmalardan zücaciyeye, vitrifiye ürünlerinden bahçe ve banyo ekipmanlarına kadar bir evin içinde olabilecek her türlü tasarım sergileniyor.
“Hayallerinizdeki evi gerçeğe dönüştürecek her şey bu fuarda” sloganıyla yola çıkan “Ev& Stil Fuarı” ve sektörle ilgili değerlendirmelerde bulunan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, fuarın Türkiye’de bir benzeri olmadığını söyledi. Burkay, Ev& Stil’in direk tüketiciye yönelik bir fuar olduğuna dikkat çekerek, “Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz organizasyonda kısa zamanda ‘ev’ de trend belirleyici olacağız. Fuarla birlikte şehrimizin yalnızca sanayi ve ihracatta değil moda ve tasarımda da ne kadar güçlü olduğunu sergiliyoruz. Bursa’nın gücünü gösterecek fuarımızın ekonomiye de büyük katkıları olacak. Önümüzdeki yıl bir eve dair her şeyin yer aldığı fuarımız aracılığıyla perakende sektörüne 2 milyar dolarlık ticaret hacmi kazandıracağız” dedi.
Fuarda mimarlar için de özel bir bölüm oluşturulduğunu ifade eden Burkay, “Mimarları fuarda tüketicilerle buluşturduk. Ev& Stil’i gezerek ana stiller, tarzlar hakkında fikir sahibi olan ziyaretçiler, mimarlar bölümüne giderek, seçtiği mimarla birlikte kendi yaşadığı alanı yeniden kurgulama fırsatı yakalıyor. Türkiye’nin üretim, ticaret ve ihracatına yön veren Bursa’yı fuarcılıkta bir merkez haline getireceğiz. Ev& Stil Fuarı bu uzun yolculukta ilk durağımız oldu. Yıllık 3 milyar dolar ihracatı olan ve dünya pazarlarından yüzde 5’lik pay alan ev tekstil sektöründe Türkiye’nin kilogram başı ortalama ihracat değeri 1,68 dolarken, ev tekstil sektöründe bu rakamın 11 doları aşıyor” dedi.
Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa’nın BTSO öncülüğünde fuarcılıkta büyük bir atılım içinde olduğunu dile getirdi. Karaloğlu, “Bursa, tasarım ve inovasyon alanında bir marka olma yolunda ilerliyor. Kentin bütün dinamikleri fuarcılık çalışmalarına büyük destek veriyor. Evi ile için değişiklik planlayan herkes, Ev&Stil Fuarına mutlaka gelmelidir. Ben şunu ifade etmek istiyorum. Bursa ve ülkemiz, BTSO öncüülüğünde önemli bir fuar kazandı” şeklinde konuştu.

“TÜKETİM ALIŞKANLIKLARINA RENK KATACAK BİR FUAR”

TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, BTSO ile güzel bir fuarı Bursa’da başlattıklarını anlatarak, “Geçtiğimiz günlerde güçlerimizi birleştirdiğimiz BTSO ile yapılan stratejik işbirliği çerçevesinde düzenlediğimiz fuarlar gerçekleşmeye devam ediyor. Söz konusu işbirliğinin ikinci projesi olan Ev & Stil Fuarı, 75 firma, 100’e yakın markanın katılımında 50 bine yakın ziyaretçi hedefi ile kapılarını açtı” dedi.
Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2015, 17:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0