EVSAD ÜYELERİ ZİYARETİ

Türkiye Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Derneği’nin Bursa Şubesi üyeleri Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ı makamında ağırladı.

EVSAD ÜYELERİ ZİYARETİ
banner98

Başkanlığını İl Sağlık Müdürü Özcan Akan’ın eşi Figen Akan ve yönetim kurulu üyeliğini Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın eşi Sevinç Aktaş’ın yaptığı kısa adı EVSAD olan Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Derneği Bursa Şube yöneticileri, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’la Orhangazi’de daha önce kendilerinin tespit ettiği 174 evde yatalak ve bakıma ihtiyaç duyan vatandaşların tüm ihtiyaç ve bakımlarının yapılabilmesi için işbirliği konularını görüştü. Başkan Neşet Çağlayan’ın eşi Zöhre Çağlayan’ın ve Orhangazi İlçe Sağlık Müdürü Ayça Gündüz’ün de hazır bulunduğu ziyarette başkan Çağlayan EVSAD’ın çalışmalarına her konuda destek olacaklarını ifade etti. Dernek başkanı Figen Akan, dernek olarak bugüne kadar bir çok projeyi yürüttüklerini belirterek, ilçelerde bu konudaki en büyük destekçilerimiz ve proje ortaklarımız Belediyeler. Bu konuda Orhangazi’de de proje çalışmalarımızı yürütüp ilçede ihtiyaç sahibi, evde sağlık hizmeti almak zorunda kalan hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlarımız için dernek olarak bizler de çalışmalarımızı yürütmek istiyoruz dedi. Başkan Çağlayan ise bu konularda Orhangazi’de hem Sağlık Bakanlığı hem Kaymakamlık hem de Orhangazi Belediyesi’nin ayrı ayrı ve ortak çalışmaları bulunduğunu belirterek, bizler belediye olarak evde bakım, evde sağlık, sıcak yuva projelerimiz ile bu tür desteklerimizi sürdürüyoruz. EVSAD’ın çalışmalarına da bu anlamda bizler de destek olabiliriz dedi.

EVSAD’ın çalışmaları

Evde Sağlık Hizmeti alan hastaların hizmet eğitim tıbbı cihaz gıda yardımı ve gönüllü bakıcılık gibi belirli ihtiyaçları doğrultusunda kurulan EVSAD sağlık hizmetlerinin sosyal ayağını oluşturmakta. Hastaların ve hasta yakınlarının sorunları ile ilgilenirken hastalarda kullanılmak üzere gerekli cihaz demirbaş ve eğitim materyallerinin sağlanmasına destek olur ayrıca evde sağlık hizmeti veren üyelerin de sosyal psikolojik sorunları ile ilgilenir, onların sosyo ekonomik haklarının geliştirilmesi için çalışır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0