Eski Gemlik Yolu'na Yoncalı Neşter

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Demirtaş'ta eski çöplüğün bulunduğu bölgeye yonca kavşak yaptıklarını, 12 milyon liraya mal olacak projenin 4 ayda tamamlanacağını söyledi.

Eski Gemlik Yolu'na Yoncalı Neşter
banner98
 Şehir içi trafiğini rahatlatmak için kolları sıvayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Buttim kavşağından sonra Demirtaş çöplüğü kavşağının da startını verdi. Uzun yıllardır şehir içi trafiğinde en önemli sıkıntılardan biri olan çöplük kavşağındaki düğümün artık çözüldüğünü ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çalışmaları yakından takip ediyor. 
Bursa halkına hizmet etmek için gece gündüz ekiplerin çalıştığını ifade eden Altepe, “Eski Gemlik yolu ve doğu yakın çevre yolunun kesiştiği bir nokta olan Demirtaş çöplüğü kavşağındaki trafik keşmekeşi sona erecek. Özellikle Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi, Yeşilşehir, Doğanevler, İsmetiye ve Demirtaş bölgesinin yoğun olarak kullandığı bir güzergâh. Bu bölgeye giriş ve çıkışlarda ve Osmangazi ile yıldırım'ın bağlantısında büyük sıkıtılar yaşanıyordu. Şimdi uzun yılladır beklenen bu kavşağı yapıyoruz. Artık buradaki sıkıntıları bir daha görmeyeceğiz” dedi.

12 MİLYONLUK KAVŞAK 4 AYDA TAMAMLANACAK

Bölgenin rahat bir nefes alacağını ifade eden Altepe, “Yapılacak kavşak yonca tipi olacak, batçık tipi olmayacak. Artık hiç bekleme yapmadan vatandaşlarımız araçlarıyla istedikleri yere gidecekler. İnşaat başladı. Yan yolların açılmasıyla birlikte karşıdan karşıyla ve sola dönüşler kapatılacak. Köprünün montajı tamamlandıktan sonra ise dönüş bağlantıları gerçekleştirilecek. Bursa’nın sıkıntı çektiği noktalardan bir tanesi daha çözüme kavuşmuş olacak. 4 ay sonunda bitirmek istediğimiz kavşak 12 milyon liraya mal olacak. Gayemiz, Bursa'nın rahat nefes almasını sağlamak” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2014, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0