Endülüs’ten Anadolu’ya Müzik Şöleni

Temaşa-i Ramazan’ programı kapsamında gerçekleştirilen ‘Endülüs’ten Anadolu’ya’ temalı konser, sanatçılar Erdal Akkaya ve Jeronimo Maya’yı aynı sahnede buluşturdu.

Endülüs’ten Anadolu’ya Müzik Şöleni
banner98
 Temaşa-i Ramazan programı kapsamında Merinos Parkı’nda gerçekleştirilen ‘Endülüs’ten Anadolu’ya’ temalı konser, bağlama ve flamenkoyu bir araya getirdi.

Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş. tarafından organize edilen Temaşa-i Ramazan programı, neşeli anlara imza atmaya devam ediyor. Merinos Parkı’nı dolduran vatandaşlar, dün akşam da ‘Hayal Perdesinden Şarkılar’ ve ‘Endülüs’ten Anadolu’ya’ konserlerinin keyfini çıkardı.
‘Hayal Perdesinden Şarkılar’ konserinde, Bursa’nın simgelerinden olan Karagöz ve Hacivat’ın gölge oyunu, canlı müzik eşliğinde sahnelendi. Renkli görüntülerin yaşandığı gösterinin ardından ünlü bağlama üstadı Erdal Akkaya, son projesi ‘Endülüs’ten Anadolu’ya’ konserinde flamenko sanatçısı Jeronimo Maya ile aynı sahneyi paylaştı. Konser, Türk kültürünün geleneksel öğelerinden olan bağlama ile İspanya´nın 400 yıllık Flamenko geleneğini aynı sahnede bir araya getirdi. Bursalı sanatseverler de bu keyifli buluşmaya yoğun ilgi gösterdi. Konserin sonunda sanatçılara teşekkür plaketi verildi.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2013, 16:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0