En Duygusal Sertifika Töreni

Uludağ Üniversitesi (UÜ) ile Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (Türk-İş) ortaklaşa düzenlediği ‘Sendikacılık Akademisi’ne devam ederken hayatını kaybeden Ersoy Yenizağra’nın sertifikası sembolik bir tören ile eşi ve çocuğuna teslim edildi.

En Duygusal Sertifika Töreni
banner98
 Uludağ Üniversitesi bünyesinde 14 Mart - 31 Mayıs 2015 tarihleri arasında verilen ve 24 sendika üyesinin katıldığı akademinin kursiyerlerinden Ersoy Yenizağra, ani bir rahatsızlık sonucu hayatını kaybetmişti. Geçtiğimiz günlerde üniversitede gerçekleştirilen törene ailesinden kimsenin katılamaması nedeniyle bu görevi üzerine alan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Ersoy Yenizağra’nın eşi ve çocuğunu makamında ağırlayarak sertifikalarını teslim etti.
Ersoy Yenizağra’nın iki çocuğundan biri olan 11 yaşındaki Arda ile özel olarak ilgilenen Rektör Yusuf Ulcay, büyüyünce futbolcu olmak isteyen Arda’ya nasihatlerde bulundu. Minik Arda’ya “Büyüyünce ne yapmak istiyorsan onu yap, ancak mutlaka bir de mesleğin olsun. Futbol oynamak isteyebilirsin, fakat bunun yanı sıra eğitimine de devam etmelisin ki futbolu bıraktığın zaman yapabileceğin bir mesleğin olabilsin” şeklinde öğütler veren Rektör Ulcay, üniversitenin kapılarının kendisine sonuna kadar açık olacağının da mesajını verdi.
İki evladı olduğunu ve onların en iyi şekilde yetişmesi için çaba göstereceğini belirten Figen Yenizağra ise, “Allah’tan tek dileğim, evlatlarımın vatana millete hayırlı gençler olarak yetiştiğini görmektir. Bunun için de elimden geleni yapıyorum. Destek olanlara da tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Rektör Ulcay, babası Ersoy Yenizağra’nın sertifikasını Arda’ya ve annesine teslim etti.
Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2016, 13:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0