El Sanatları NİLSEM'de Hayat Buldu

Nilüfer Sürekli Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslara katılan 270 kadın, el emeği ve göz nuru eserlerini görücüye çıkardı.

El Sanatları NİLSEM'de Hayat Buldu
banner98
 NİLSEM tarafından 2014/2015 eğitim döneminde 9 farklı branşta eğitim gören 270 kursiyer, yıl boyunca ürettikleri birbirinden değerli eserleri Fethiye Mahallesi Meydanı’nda bulunan Eğitim Merkezi’nde sergiliyor. Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Halk Eğitim Merkezi’nin desteğiyle kadınların el emeği göz nuru eserlerini sergilediği NİLSEM sergisinin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Halk Eğitim Merkezi Müdürü Emin Ay ile çok sayıda davetli katıldı. Nilüfer Sürekli Eğitim Merkezi’nde düzenlenen yıl sonu sergisinin açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kadınların aldıkları eğitimler sonucunda ekonomik değerlere dönüştürebilecekleri beceriler kazandıklarının altını çizdi. Bozbey, “Bir belediyenin görevi, sadece temel ihtiyaçları karşılamak değildir. Kentimizde yaşayan her bireyin, sosyal yaşantısını da bir adım öteye taşımak gerektiğini düşünerek çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. NİLSEM de bu hedefimizin bir parçası, ve bugün görüyoruz ki yine çok doğru bir iş yapmışız. Sadece bu yıl, NİLSEM kurslarına katılan 270 kadınımız, mesleki beceri sahibi oldu” diye kaydetti.
Giyim, el nakışı, koza çiçek, hediyelik eşya, dekoratif dokuma, keçe yapımı, gümüş kazaziye, ev mefruşatı ve iğne oyası olmak üzere toplam 9 branşta kadınların eğitim aldığını belirten Başkan Bozbey, unutulmaya yüz tutan el sanatlarının da gün yüzüne çıktığını söyledi.
Sergiyi gezen Başkan Bozbey, kadınların birbirinden değerli eserlerine hayran kaldığını söyledi.
Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2015, 17:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0