banner101

El Emeği Ürünler Paşa Konağı'nda

Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK) bünyesinde Gemlik Paşa Konağı Kültür Merkezi’nde eğitim alan kursiyerlerin el emeği ürünleri sergilendi.

El Emeği Ürünler Paşa Konağı'nda
 Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Paşa Konağı Kültür Merkezi, BUSMEK kursiyerlerinin el emeği göz nuru ürünlerinin yer aldığı özel sergiye ev sahipliği yapıyor. Paşa Konağı Kültür Merkezi’nde 36 ayrı grup halinde 23 branşta eğitim gören 669 kursiyer, eserlerini aynı sergide buluşturdu. Kursiyerler, sergi heyecanını da aileleri ve çalışma arkadaşlarıyla paylaştı. Kursiyerlerin resim, nakış, tel kırma, tezhip, çini, hat, ebru ve koza çiçek yapımı ile giyim branşlarında yıl boyu yaptıkları ürünler, Gemlikli sanatseverlerin de büyük beğenisini kazandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BUSMEK’in Gemlik Paşa Konağı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sergisinin açılışı yaptı. Başkan Altepe, BUSMEK’in Büyükşehir Belediyesi’nin önemli bir sosyal sorumluluk faaliyeti olduğunu ifade ederek, “Yaşam boyu eğitim anlayışıyla Bursalıların pek çok alanda sanat ve mesleki eğitim ihtiyaçlarına cevap veren BUSMEK, kursiyerlerinin kültürel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunuyor. Vatandaşlarımız katıldıkları kurslarda hem kendilerini geliştiriyor, hem de aile bütçelerine ve üretime destek olarak ülke ekonomisine de katkı sağlıyorlar” diye konuştu.
Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleriyle Bursa’nın ilçelerine de değer kattığını hatırlatarak, Başkan Altepe’ye Gemlik’e kazandırdığı yatırımlardan dolayı teşekkür etti.
Gemlik Kaymakamı Cahit Işık ise Gemlik’te vatandaşların hayatına renk katan güzel hizmetlerin devam etmesinin önemine değindi. Konuşmaların ardından davetliler sergiyi gezdi. Sergi 15 Haziran Pazartesi gününe kadar görülebilir.
Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2015, 17:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0