Eğitimi Sağlığa Tarihi Dönüşüm

Bursa’da 5 asır önce eğitim hizmeti vermek için yaptırılan, zamanla ilgisizlik ve bakımsızlık yüzünden günümüze sadece yıkıntı cephe duvarları kalan Boyacıkulu Mektebi, Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk günkü orijinal görüntüsüne kavuşturuldu ve şimdi aile sağlığı merkezi olarak hizmet vermeye başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 500 yıl önce yaptırılan ve eğitim hizmeti veren tarihi yapının, artık bölge halkının talepleri doğrultusunda sağlık hizmeti verdiğini söyledi.

Eğitimi Sağlığa Tarihi Dönüşüm
banner98

Tarihi Çarşı Hanlar Bölgesi, sultan külliyeleri ve Cumalıkızık ile Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesinin ardından rotayı sokak aralarında kalmış harabe halindeki ecdat yadigarı eserlere çeviren Büyükşehir Belediyesi, bir tarihi değeri daha ilk günkü ihtişamına kavuşturdu. Namazgah Mahallesi’nde bakımsızlık nedeniyle harabeye dönen, sadece 1 metre yüksekliğinde dış duvarları günümüze ulaşan Boyacıkulu Mektebi de bu kapsamda ilk günkü orijinal halini aldı. 1520’li yıllarda Hoca Sinan adlı bir tüccar tarafından yaptırılan ve yıllarca eğitime hizmet veren tarihi yapı, şimdi de bölge halkının talepleri doğrultusunda aile sağlığı merkezi olarak şifa dağıtıyor.
Şifa dağıtıyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ecdat emanetlerini bir bir ayağa kaldırmaya devam ettiklerini hatırlatarak, 5 asır önce yapılan Boyacıkulu Mektebi’nin de harabe haline dönen önemli bir kent ziyneti olduğunu söyledi. Restorasyon çalışmalarının artından tarihi yapının ilk günkü ihtişamına kavuştuğunu ifade eden Başkan Altepe, “Bu eser yaklaşık 500 yıl önce Hoca Sinan isimli bir tüccar tarafından yapılmış. Adeta bir çöplük vaziyetindeydi. Sadece 1 metrelik duvarı kalmıştı. Büyükşehir Belediyesi olarak projelerimizi tamamlayıp, imalata başladık. Bina özgün görüntüsüne kavuştu. Mahalle muhtarlığının ve bölge sakinlerinin talebi doğrultusunda sağlık ocağı olarak hizmet vermeye başladı. Mahallemize ve Bursa’mıza hayırlı olsun” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2017, 11:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0