EĞİTİM-BİR-SEN İL DİVAN TOPLANTISI YAPILDI

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şube yıllık olağan il divan toplantısını Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun da katılımıyla gerçekleştirdi. Kendisinin İl divan toplantısına son kez başkan ünvanıyla katıldığını ifade eden Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Numan Şeker, 15 yıllık süreçte çok önemli hizmetlere imza attıklarını ve Türkiye’ye örnek olacak uygulamaları hayata geçirdiklerini söyledi.

EĞİTİM-BİR-SEN İL DİVAN TOPLANTISI YAPILDI
banner98
 Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şube tarafından gerçekleştirilen il divan toplantısı, ilçe başkanları, işyeri temsilcileri ve çok sayıda üyenin katılımıyla gerçekleştirildi. Başbakan Yardımıcısı Hakan Çavuşoğu’nun da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Numan Şeker, “Bu sene ciddi çalışmalara imza attık. Tüm sendikalarda üye sayıları azalırken bizim sendikamızda üye sayıları artmaya devam etti. Biz Bursa şubesi olarak Türkiye’de bütün şubeler içinde tüm rekorları kırmış ve kendi rekorlarını yenilemiş bir şubeyiz” dedi. Türkiye’de bulunan 92 şube içerisinde en fazla üye yapan şube olduklarına dikkati çeken Başkan Numan Şeker,”Bu sene de yine üye sayısını arttırdık. Ama ülke olarak sıkıntılı bir süreç geçirdiğimiz için üye sayısını artırmada istediğimiz seviyeye ulaşamadık” şeklinde konuştu.  15 yıllık sendika geçmişinde önemli çalışmalara imza attıklarının altını çizen Numan Şeker, yerelde yapılması gereken hangi çalışma varsa tek tek gerçekleştirdiklerini ve bundan sonra yönetimi devralacak yeni yönetimin özellikle kültürel anlamda yeni çalışmalara imza atması gerektiğini kaydetti. Bundan sonraki dönemde sendika üyesi hanımların daha fazla sahada olmasının gerekliliğine vurgu yapan Şeker, Genç Memur-Sen Bursa Şubesi’nin yüz akları olduğunu hatırlatarak yönetimine teşekkür etti.

HAKAN ÇAVUŞOĞLU, “EĞİTİME ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPILDI”

Türkiye’de eğitim sisteminde tarihe, geçmişe ve manevi değerlere bakış açısı itibariyle çok farklı bakıldığı dönemler yaşandığını anımsatan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, “Şunu bir defa ifade edeyim ki insana yapılan yatırım bizim tarafımızdan her zaman desteklenecektir. Milli ve manevi değerler ışığında insan ve toplum yetiştirmeye yönelik her çalışmaya bizlerin desteği olacaktır” dedi. AK Parti iktidarının olduğu 16 yıllık dönemde 585 bin öğretmenin atamasının yapıldığını hatırlatan Çavuşoğlu, “Sadece Bursa üzerinden örnek verecek olursak, 750 olan okul sayımız bin 753’e çıkmış. Derslik sayımız 9 binlerden 24 binlere, öğretmen sayımız 16 binlerden 37 binlere çıkmış. 16 öğrenciye 1 öğretmen düşüyor. Sınıflarımız teknolojik açıdan zenginleştirilmiştir. Biz hafızayı sıfırlayan, ezberci ve milli şuurdan uzak bir eğitim anlayışını kabul etmiyoruz. Önümüzdeki dönemde de eğitime bakış açımız bu yönde olacak” diye konuştu.

 

Memurların özlük haklarının AK Parti döneminde önemli noktalara geldiğini ifade eden Çavuşoğlu, “Memurlara 3600 gösterge konusu ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanımız seçim beyannamesinde birtakım müjdeler verdi. Bu toplantıda da yaklaşık 3 milyonluk bir rakam telaffuz edildi. Bizler AK Parti iktidarı olarak yaklaşık 950 bin kişiyi kadroya aldık. Memurlarımız için özlük haklarında çok önemli düzenlemeler yaptık. Bizden önceki öğretmen maaşı yaklaşık 500 TL iken şu anda en az 3 bin 500 TL seviyesine geldi” şeklinde konuştu.  Çavuşoğlu, AK Parti olarak amaçlarının gençlerin iyi bir eğitim almasına yönelik çalışmaları yapmak ve öğretmenlerimizin de şartlarını iyileştirmek olduğu söyleyerek sözlerini noktaladı.


Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2018, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0