Dünya Mirası Yeşil Cami’ne Turizm Danışma Gölgesi

Bursa’da Kalkınma Ajansı ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün ortaklaşa projesi ile tarihi mekanlara konulan turizm danışma bürolarının yer seçimlerindeki hatalar, asırlık ecdad yadigarı yapıları gölgeliyor.Bursa Eski Eserleri Sevenler...

Dünya Mirası Yeşil Cami’ne Turizm Danışma Gölgesi
banner98
Bursa’da Kalkınma Ajansı ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün ortaklaşa projesi ile tarihi mekanlara konulan turizm danışma bürolarının yer seçimlerindeki hatalar, asırlık ecdad yadigarı yapıları gölgeliyor.
Bursa Eski Eserleri Sevenler Kurumu Başkanı Mimar Zafer Ünver, şehrin tarihi mekanlarını tanıtmaya yönelik çalışmanın özünde güzel olduğunu, ancak konulan kulübeler ve kioksların yer seçiminde hassasiyet gösterilmediğini söyledi. Özellikle Yeşil Cami’nin girişinde konulan 6 metreye 3 metrelik plastik külübenin Unesco Dünya Kültür Mirası listesine giren tarihi caminin görünümünü engellediğine dikkat çeken Zafer Ünver, "Yer seçiminde karar veren arkadaşlar, muhteşem eserlerimizin görüntüsüne etkiyi hiç düşünmemişler. Bu turizm danışma bürolarını ecdad yadigarı tarihi eserlerin görüntüsünü kapatmayacak şekilde konumlandırmak gerekiyor. Hatta tarihi bir duvarı bile kapatmamalıdır. Yeşil’de turizm danışma bürosu kurulacak ise, ya mevcut büfe kaldırılmalıdır, ya da başka bir alternatif üretilmelidir. Aynı şekilde çok sayıda tanıtım kioksu da hiç kimseye danışılmadan rastgele tarihi eserlerin önlerine çakıldı. Bu yer seçimlerini kim yaptı. Bursa Valiliği yetkilileri bu konuya el koymalıdırlar. Dünya kültür mirası listesine giren Bursa’da artık adım atarken, estetik kaygılar ve asırlık eserlere gölge etmemek konusu önem arz ediyor. Bu konuda görevli arkadaşların zihniyetinin gelişmemesi üzücüdür. Yeşil’deki plastik kulube derhal başka bir yere kaydırılmalıdır" dedi.
Hisar içerisindeki tarihi mekanların önüne konulan kioksların da yerlerinin Kültür Varlıkları Koruma Kurulu raportörlerinin incelemesi ile yerleştirilmesini isteyen Eski Eserleri Sevenler Kurumu başkanı Zafer Ünver, kamu görevi olmasının eserlere saygısızlığa hak vermediğini sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2015, 12:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0