Dündar,Soğuk Kış Günlerinde Esnafı Unutmadı

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, pazarcı esnafının kar ve soğuk havadan dolayı yaşadığı sıkıntıları yerinde görmek için Tuz Pazarı’nı ziyaret etti.

Dündar,Soğuk Kış Günlerinde Esnafı Unutmadı
banner98
 Düzenli olarak yaptığı mahalle ve esnaf gezileri ile her zaman vatandaşla iç içe olan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Tuz Pazarı esnafı ile bir araya geldi. Pazarcı esnafı, son birkaç gündür etkili olan kar yağışından dolayı yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Esnafı tek tek dinleyen Dündar, vatandaşların daha rahat alış veriş yapabilmeleri, esnafın da sıkıntı yaşamaması için pazar çevresinde biriken karların temizlenmesi için talimat verdi.
AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz’ın da katıldığı gezide, esnafın dile getirdiği sıkıntıları halletmek için gerekeni yapacağını belirten Başkan Dündar, pazarda alış veriş yapan vatandaşların da taleplerini dinledi. Pazarcı tezgahlarını tek tek dolaşarak esnafla sohbetler eden Başkan Dündar, girdiği bir çay ocağında eline maşayı alarak soba başında kestane pişirip yanındakilere ikram etti.

“ÇARŞI YENİLENECEK ESNAF KAZANACAK”

Tuz Pazarı Çarşısı içerisinde yer alan bir kuruyemiş dükkanının açılışını da yapan Başkan Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak her zaman esnafımıza sahip çıkıyoruz. Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin eski ihtişamına kavuşması için tarihi dokuya uygun olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ulucami Caddesi’nde zemin yenileme çalışmalarımız bitmek üzere, Gelinlikçiler Çarşısı’nda çalışmalar sürüyor, yakında da Fidan Han’da restorasyona başlayacağız. Bu bölge adım adım Osmanlı döneminde olduğu gibi sadece Bursa’nın değil, bütün Türkiye’nin en büyük otantik alış veriş merkezi olacak. Bölgede yürüttüğümüz çalışmalarla tarihi mirası ayağa kaldırıp gelecek nesillere aktarırken, bölge esnafına da destek sağlamış oluyoruz. Çarşı bölgesinin hareketlenmesi, Bursa ekonomisinin canlanması demek. Esnafımız büyük alış veriş merkezlerine karşı ayakta kalma mücadelesi veriyor. Bizler yaptığımız yatırımlarla ve hizmetlerle esnafımızın alış veriş merkezlerine karşı direncini arttırmak istiyoruz” dedi.
Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2015, 14:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0