Doğa Koruma Projelerine Avrupa'dan Destek Sözü

ECNC Avrupa Doğa Koruma Merkezi’nin Yıllık Yönetim Kurulu Toplantısı’na özel konuk olarak katılan Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, Karacabey Longozu başta olmak üzere kentin doğal güzelliklerini anlatan sunumu Avrupalı çevrecilerin dikkatini çekti.

Doğa Koruma Projelerine Avrupa'dan Destek Sözü
banner98
 ECNC Avrupa Doğa Koruma Merkezi İcra Direktörü Rob Wolters, Karacabey Longoz Ormanları’nın korunması başta olmak üzere Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce kendilerine sunulacak Doğa Koruma Projelerini prensipte destekleme kararı aldıklarını söyledi. 
Avrupa doğasının, biyolojik çeşitliliğin ve peyzajın korunması ve sürdürülebilir kullanımı için çalışan bir sivil toplum kuruluşu olan ECNC (Europen Center for Nature Conservation ) Avrupa Doğa Koruma Merkezi, yıllık yönetim kurulu toplantısını İstanbul Polonezköy Milli Parkı’nda yaptı. Avrupa Doğa Koruma Merkezi Başkanı Prof.Dr. Mustafa Yalınkılıç’ın özel daveti üzerine toplantıya Bursa Büyükşehir Belediyesi ekibi de katıldı. Birleşmiş Milletler, Avrupa Komisyonu, Avrupa Çevre Ajansı ve Avrupa Konseyi gibi kurumlardan elde ettiği finansman kaynakları ile; ulusal ve yerel yönetimle uzmanlık desteğinin yanında araştırma ve geliştirme projelerine mali destek veren merkezin yönetim kurulu toplantısında Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, Sahil Hizmetleri Daire Başkanı Hakan Bebek ve Şehir Plancısı Uluay Koçak Güvener temsil etti.
Avrupa Doğa Koruma Merkezi Başkan ve yöneticilerine Bursa’nın tarihi, doğal ve kültürel özelliklerine ilişkin bir sunul yapan Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar aynı zamanda Karacabey Longoz Ormanları hakkında da detaylı bilgiler verdi. Vardar, Avrupa Doğa Koruma Merkezi’nin yönetici üye ve ortak kuruluşların düzenleyeceği ilk organizasyonu Bursa’da yapmaları için kendilerini Bursa’ya davet etti.
ECNC Avrupa Doğa Koruma Merkezi İcra Direktörü Rob Wolters, Bursa’nın tarihi, doğal ve kültürel özelliklerinin anlatıldığı sunumu dikkatle dinledi. Wolters, Karacabey Longoz Ormanları’nın korunması başta olmak üzere Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce kendilerine sunulacak Doğa Koruma Projelerini prensipte destekleme kararı aldı. Ayrıca toplantının gündüz bölümünde ECNC Avrupa Doğa Koruma Merkezi Türkiye bölge ofisi kurulması kararı alındı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, kurulması kararlaştırılan merkezin Türkiye Bölge Ofisi ile başta Karacabey Longoz Ormanları olmak üzere Bursa’nın doğal alanlarının korunmasına yönelik proje geliştirerek bu kapsamda Avrupa Birliği Fonlarından istifade etme şansı bulabilecek. Bu projeler ile Bursa’nın bir çok yöresi ECNC Avrupa Doğa Koruma Merkezi tarafından “Quality Destination" markası alarak, Bursa’yı doğal alanlarıyla da marka bir kent haline getirebilecek.
Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2014, 11:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0