Dere Islahı Başlıyor

İznik’e bağlı Çiçekli Mahallesi’nde 50 yıldır vatandaşların sorunu olan ve dokunulmayan dereler ıslah ediliyor. İznik Belediye Başkanı Osman Sargın çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

 Dere Islahı Başlıyor
banner98
 Çiçekli Mahallesi’nde gerek su taşkınları, gerek sineklerin üreme alanı olan ve vatandaşlar için bir sorun haline gelen dereler Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İznik Belediyesi koordinasyonuyla ıslah ediliyor.


50 yıldır bu derelerin vatandaşların sorunu haline geldiğini belirten Mahalle Muhtarı Hasan Yakşi konuşmasında “Mahallemiz içerisinde bulunan Kıran Dere bağlantılı deremizin temizleme ve ıslah çalışmaları Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İznik Belediyesi koordinasyonuyla başladı.50 yıldır bu derelerimize dokunulmamış ve vatandaşlarımız için artık sorun olmaya başlamıştı. Ben Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe’ye, İznik Belediye Başkanımız Sayın Osman Sargın’a ve Genel Sekreterimiz Sayın İsmail Yılmaz’a çok teşekküre ediyorum” dedi.


Başlayan dere ıslahı çalışmalarını yerinde inceleyen İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da açıklamasında “Kırsal bölgelerimiz de İznik Belediyemiz, Büyükşehir Belediyemiz ve Hükümetimizin yatırımlarıyla çalışmalar aralıksız devam ediyor. Bugün Çiçekli Mahallemiz de yarın başka bir mahallemizde aralıksız bir şekilde hizmetler sürüyor. Bugün burada hemşerilerimizin bir sorunu olan dere ıslahını gerçekleştiriyoruz. Bu derenin ıslahıyla birlikte İznik Gölü’ne akan bir kirlilik daha kapanmış olacak. Her vatandaşımızın sağlıklı ortamlarda yaşamlarını sürdürmesini sağlamak bizlerin görevi. Burada ilk etapta 500 metrelik bir alan temizlenecek. Daha sonrasında da ıslahı gerçekleşecek.Bizim önceliğimiz vatandaşlarımıza hizmet etme gayesi ” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2017, 14:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0