DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

Orhangazi 15 Temmuzun 2.yıldönümünde tıpkı 15 Temmuz 2016 akşamı hain darbe girişimine karşı verdiği birlik ve beraberlik mesajlarını sürdürdü. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü nedeniyle Orhangazi’de çok sayıda etkinlik gerçekleştirildi.

DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ
banner98

Kortej ile başladı

Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Orhangazi’de Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Murat Salman, Garnizon Komutan vekili Per.Astm.Recep Albayrak, diğer protokol üyeleri, AK Parti ilçe başkan vekili Fahrettin Uludağ, MHP İlçe başkanı Necati Güneş, bürokratlar, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın Siteler bölgesinden Cumhuriyet Alanı’na kadar tarihi mehter eşliğinde yapılan kortej yürüyüşü ile başladı.

Alandaki etkinlikler sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü

Cumhuriyet Alanında devam eden Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri burada şehitler için saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Daha sonra şehit babası İlhan Özçelik’in okuduğu şiirler ile devam eden programda Ahsen Çağlayan, istiklal marşı ve kahramanlık şiirleri okudu. Programda daha sonra Orhangazi Müftülüğüne bağlı din adamları Kuran-ı Kerim okudu, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna ise dua yaptırdı. Yusuf Tuna’nın duasına alanı dolduran binlerce Orhangazili hep birlikte amin dedi. Programda daha Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık bir konuşma yaptıktan sonra ilahi sanatçıları Bayram Büyükoruç, Burak Güç, Veysel Aslan ve Ramazan Toprak ilahi konserleri düzenledi.

Şiirler ve konuşmalar yapıldı

Protokol üyelerinin vatandaşlarla birlikte sabahın ilk ışıklarına kadar izlediği programlarda ayrıca gece boyunca şiir dinletileri de yer aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0