banner101

DAVUTDEDE MODERN MAHALLE KONAĞI İLE PARKI’NA KAVUŞTU

-YILDIRIM BELEDİYESİ, DAVUTDEDE MAHALLESİ’NE BÜNYESİNDE MUHTARLIK, TIBBİ MÜDAHALE ODALARI, ENGELLİ HASTA MUAYENE ODASI, GEBE İZLEM VE AİLE PLANLAMA, LABORATUVAR VE EMZİRME ODASI BULUNAN MAHALLE KONAĞI İLE BÖLGE SAKİNLERİNİN FAYDALANABİLECEĞİ ÇOCUK OYUN, DİNLENME VE SPOR PARKINI KAZANDIRDI.

DAVUTDEDE MODERN MAHALLE KONAĞI İLE PARKI’NA KAVUŞTU
 Yıldırım Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Davutdede Mahalle Konağı ve Davutdede Ali Taylan Parkı düzenlenen törenle açıldı. 457 metrekarelik alana sahip modern yapıda vatandaşlar sağlıktan eğitime, muhtarlık hizmetlerinden kültürel etkinliklere birçok hizmetten aynı çatı altında yararlanacak.

 

Yıldırımlıların yaşam kalitesini daha çok yükseltme hedefiyle hizmetlerinde hız kesmeyen Yıldırım Belediyesi, çocuklardan yetişkinlere, gençlerden kadınlara toplumun tüm kesimlerine hitap eden mahalle konaklarının sayısını artırıyor. 457 metrelik alanda muhtarlık, tıbbi müdahale odaları, engelli hasta muayene odası, gebe izlem ve aile planlama, aşı ve bebek-çocuk izlem, laboratuvar ve emzirme odası bulunan Davutdede Mahalle Konağı ve 754 metrekare alana sahip, bünyesinde çocuk oyun grubu, salıncak, tahterevalli, kondisyon aleti ile donatı elemanları bulunan Davutdede Ali Taylan Parkıhizmete açıldı. Açılış törenine; Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Oktay Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Efrail Atıcı, meclis üyeleri, STK temsilcileri, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ömer Aykan, Davutdede Mahalle Muhtarı Hatice Çınar, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

‘MAHALLE KONAKLARI AİLE YAPISINI KORUYACAK’

 

Davutdede Mahalle Konağı ve Davutdede Ali Taylan Parkı’nın açılış töreninde konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, mahalle konaklarının, toplumu ayakta tutan değerlerin yaşatılmasına önemli katkılar sağladığını söyledi. Mahalle konaklarının aile yapısını koruyacak bütünleşmeyi içinde barındırdığını belirten Başkan Edebali, “Bu yapılar aynı zamanda estetik mimari alanda şehrimizde öncü yapılar olacak. Mahalle kültürünün pekiştirilmesinin yanı sıra çok işlevli konağımızda vatandaşlarımız sağlıktan eğitime, muhtarlık hizmetlerinden kültürel etkinliklere bir çok hizmeti aynı çatı altında bulabilecek. Hizmeti vatandaşımızın ayağına götürerek devletle millet arasındaki mesafeyi her geçen gün kısaltmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

 

‘İDEAL ŞEHİR YILDIRIM’ VURGUSU

 

Davutdede Mahallesi’ne, vatandaşların farklı ihtiyaçlarına cevap verecek fonksiyonel bir merkez kazandırdıklarını aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Konaklarımızın bünyesinde muhtarlığımızın yanı sıra insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak hizmet birimlerimiz bulunuyor. Mahalle konaklarımızda vatandaşlarımıza sunduğumuz eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel hizmetlerle ‘İdeal Şehir Yıldırım’ hedefine hızla ulaşacağız. Görev süremiz boyunca Davutdede mahallemize 1791 ton asfalt döktük. Huri Solakoğulları Kız Öğrenci Yurdu, Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi ve Davutdede Cami’nde tadilat yaptık. 3 bin 7 hastamıza Tıp Merkezi’mizde hizmet verdik” şeklinde konuştu.

 

 

‘İLÇENİN KADERİ EDEBALİ İLE DEĞİŞİYOR’

AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten de millete hizmetkarlığı şiar edinmiş Yıldırım Belediyesi’nin açılışında bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Neredeyse her gün belediyelerimizin ve merkezi hükümetimizin bir birinin büyük küçük, bazen küresel çapta, bazen ülke bazen de mahalle çapında yapmış olduğu hizmetlerin açılışını, temel atmasını gerçekleştiriyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 16 yıldır bir siyasi kadro bu millete hizmet ediyor. Önce yaşanabilir kentler, yaşanabilir mahalleler, yaşanabilir bir Türkiye nihayetinde de bölgesinde güçlü, bölgesinde ve dünyada lider ülke Türkiye yapmak için gayret ediyoruz. Mahalle çapında yapılan, deryadan damla misali bu güzel hizmet hakikaten takdire şayan. Mahalle kültürü bizim kadim medeniyetimizin temelidir. Bizim şehirlerimiz mahalle üzerine bina edilir” ifadelerini kullandı. 

Yıldırım Belediyesi’nin hem kültürel hem de sosyal faaliyetleri ile insanın her noktasına dokunan bir belediyecilik noktasına geldiğini anımsatan Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ise Türkiye’nin 81 ilinde Yıldırım Belediyesi kadar Mahalle Konağı, Aile Sağlık Merkezi ve Çocuk Oyun Parkı yapan başka bir belediye daha olmadığını belirtti.

 

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2018, 17:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0