banner102

Dağ yöresi ipek böceği ile kalkınıyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükorhan’da ipek böcekçiliğinin geliştirilmesi için köylülere 90 bin adet askı dağıttı.

Dağ yöresi ipek böceği ile kalkınıyor
 Dağ yöresinin ekonomik açıdan kalkınması için önemli adımlar atan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş ile birlikte ipek böcekçiliğinin geliştirilmesi için köylülere 90 bin adet ipek böceği askısı dağıttı.
Dağ yöresine yönelik Büyükşehir Belediyesi olarak tüm destekleri verdiklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Yeni dönem, artık kırsal kalkınma dönemi. Büyükşehir Belediyesi de Türkiye’de 26 dalda örnek oluyor. İstiyoruz ki, her alanda değişelim, gelişelim. Özellikle en çok göç veren bölgelerimizden Büyükorhan, artık daha fazla üretebilsin. Bu konuda ne yapılıyorsa, bu konuda biz de destek verelim” dedi.
Bursa’nın en önemli üretimlerinden birinin ipek böceği olduğuna vurgu yapan Altepe, “İpek böceği ile birlikte Bursa’da ipekli kumaşlarımız öne çıkıyor. ipekli kumaş üretimi ve ipek böcekçiliği konusunda Bursa dünyada en önemli merkez. Parlaklığı, yumuşaklığı ve beyazlılığıyla Bursa ipeğinden üretiliyor. Bursa ipeğinin bir numara olduğu unutulmuştu ama şimdi destekliyoruz. Büyükorhan’da değişik ürünler yapabilen düğüncüler ve Örencik başta olmak üzere diğer bölgelerimize de kalkınma adına sürekli destek veriyoruz” ifadelerini kullandı.

KÖYLÜLERE 90 BİN ADET ASKI DAĞITILDI
Büyükorhan’da ipek böcekçiliğinin daha iyi yapılabilmesi için ipek böceği askısı dağıttıklarını da iade eden Altepe, “Büyükorhan’da ipek böceği ve ipek böcekçiliği üretimlerinde zayiat olmasın, en kaliteli ürünler üretilebilsin diye 90 bin adet ipek böceği askısı dağıtıyoruz. Bunun yanın da ranzaların yapılması, ipek böceği evi konusunda her türlü desteklerimiz sürecek. Yeter ki daha fazla, daha kaliteli üretelim. Yeterki insanımız kazansın, refah seviyesi yükselsin” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2015, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0