banner101

Dağ-Der'de kongre heyecanı

Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık ve Osmangazi'ye Bağlı Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği (Dağ-Der) yetkilileri, dernek binasında düzenlenen kahvaltıda üyeler, köy dernekleri başkanları, siyasi parti ilçe başkanları ve basın mensupları ile bir araya geldi.

Dağ-Der'de kongre heyecanı
 Dağ-Der Şeref Başkanı Prof. Dr. Ali Kaya, 16 Ağustos Pazar günü Merinos Kongre Merkezi Osmangazi Salonu’nda yapılacak genel kurul toplantısı öncesi, Dağ-Der’in yeni yönetim yapılanmasında ne gibi değişiklikler olacağı hakkında açıklamalarda bulundu.
Geçen hafta ‘Yeni Dönem Yönetim Oluşturma Girişimi Yöneticiliği’ne getirilen Prof. Dr. Ali Kaya, yeni dönemde üye ve temsilcilerin tanışıp kaynaşmasını hedeflediklerini dile getirdi. ‘Kendimi ipek böceğine benzetiyorum. Nasıl koza delinip ipek böceği kozadan çıkınca bir üretim olmuyorsa, ben de bir ipek böceği gibi kozamın içinde kaldım’ diyen Kaya, kendisini bu göreve layık görüp destekleyen herkese teşekkürlerini sundu.
Derneklerin yapabileceklerinin, sadece öğrencilere burs vermek ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmekle sınırlı olmadığına işaret eden Kaya, derneklerin hitap ettiği yöreye ve insanlara katma değer kazandıracak güce sahip olduğunu hatırlattı. Kaya, “Dağ-Der Bursa’nın kültürünü temsil ediyor. Sadece 5 ilçenin değil, bütün Bursa’nın derneği olmak istiyoruz. Bursa kültürünü ülkemize, mümkünse yurt dışına tanıtmaya çalışacağız. Dünü bilen, güne açık, yarınları okuyabilen ve geleceğe hazırlanabilen bir sivil toplum oluşturmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2015, 15:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0