'CUMHURİYET' KUTLAMASI

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nca (BSMMMO) Cumhuriyet’in 94’üncü yıldönümü coşku dolu bir programla kutlandı. Gecede Türk Halk Müziği Sanatçısı Hüseyin Turan sahne alırken, BSMMMO Halk Oyunları Ekibi de gösteri sundu.

'CUMHURİYET' KUTLAMASI
banner98

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu’nda gerçekleşen BSMMMO Cumhuriyet Şöleni’nde Ahmet Hikmet Sönmez başkanlığındaki Oda Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu. CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa İl Emniyet Müdür Yardımcısı Tugay Dikmen, TÜRMOB Genel Başkan Yardımcısı Cemal Yükselen, SMMM ve YMM Odalarının başkan ve yöneticileri, akademik oda başkanları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katılımıyla gerçekleşen gecenin açılış konuşmasını BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez yaptı. 

 

BUGÜN BAĞIMSIZLIK GÜNÜDÜR

“Bugün, bayramdır. Bugün, bir milletin kurtuluş günü, bağımsızlık günüdür. Bugün, esaretin yerini özgürlüğe bıraktığı gündür” diyerek konuşmasına başlayan BSMMMO Başkanı Sönmez, “Küllerinden doğan genç ve güçlü cumhuriyetin mutlu günüdür bugün. Uçurumun kenarındaki yıkık ülkenin, türlü düşmanlarla, kanlı boğuşmalarla yıllarca süren savaşının zaferle sonuçlandığı, Cumhuriyet’le taçlandırıldığı, sanayi ve kültürel gelişmenin ve çağdaş Türk Devleti’nin temellerinin atıldığı 29 Ekim tarihine ve Cumhuriyeti kuran otoriteye ne kadar teşekkür etsek azdır. Cumhuriyetin her kurumunun işlevsizleştirilmeye çalışıldığı günümüzde en büyük görevimiz, O’na sahip çıkmak ve sahip çıkacak gençleri yetiştirmektir. Amacımız değişen gelişen çağdaş ve Cumhuriyet değerlerinden uzaklaşmayan bir Türkiye Cumhuriyeti olmalıdır” dedi.

 

CUMHURİYETİ KORUMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR

BSMMMO Sosyal Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikler Komisyonu’nun katkılarıyla düzenlenen gecede, herkesin üzerine düşeni fazlasıyla yapması gerektiğini dile getiren BSMMMO Başkanı Sönmez, “Türkiye Cumhuriyeti sürekli bölünen basit bir Orta Doğu ülkesi değildir. Ülkemizi bu hale getirmeye çalışan dış destekli Cumhuriyet düşmanları ile mücadelemizi her alanda sürdüreceğiz” diye konuştu. Sönmez, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Teşekkürler, Ata’m. Cesaretine, mücadelene, inancına, liderliğine ve bugün hala şaşırtan öngörüne. Biliyoruz ki; yok etmeye çalışanlara inat, cumhuriyet bu ülkenin can damarıdır. Cumhuriyet nefestir. Cumhuriyetsiz toplum; yarınsız toplumdur. 94 yıldır olduğu gibi, bundan sonra da cumhuriyeti ve geleceğimizi korumak boynumuzun borcudur. İlelebet yaşatmak için and içtiğimiz cumhuriyetimiz kutlu olsun.” Sönmez’in ardından TÜRMOB Genel Başkan Yardımcısı Cemal Yükselen de konuşma yaptı. Mali Müşavir Hacı Bektaş Aykut’un sunumunda gerçekleşen program, BSMMMO Halk Oyunları Ekibi’nin halk oyunları gösterisiyle devam ederken, semazen de gösteri yaptı. Gecenin devamında, Türk Halk Müziği Sanatçısı Hüseyin Turan sahne aldı. Sevilen Türk Halk Müziği şarkılarını seslendiren Hüseyin Turan, halk oyunları ekibi ve meslek mensupları ile sahnede halay da çekti. Gecenin sonunda, BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez sahneye çıkarak, günün anısına Hüseyin Turan’a teşekkür plaketi takdim etti.

 

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2017, 11:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0