banner102

Cumhuriyet Koşusu

Bursa’da cumhuriyetin kuruluşunun 94. yıldönümü dolayısıyla “Nilüfer Belediyesi Okullararası Cumhuriyet Koşusu” düzenlendi.

Cumhuriyet Koşusu
 Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2010 yılında başlatılan Cumhuriyet Koşusu’na küçük, yıldız ve genç kız ve erkekler kategorilerinde 800’e yakın öğrenci, ferdî ve takımlar halinde katıldı. Koşuda bu yıl ilk kez 18 yaş üstü kadınlar da mücadele etti. Yarışları Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de izledi. Büyük ilgi gören koşu, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndan başladı ve Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. 1500 metrelik parkurda yarışmacılar bitiş çizgisine ilk ulaşan olabilmek için ter döktü. Bitiş noktası olan Nilüfer Cumhuriyet Meydanı renkli görüntülere sahne oldu. 800’e yakın öğrencinin katıldığı “Nilüfer Belediyesi Okullararası Cumhuriyet Koşusu’nda dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan ödül töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Cumhuriyet Bayramı’nın önemine dikkat çekti. Bozbey, “En büyük bayramımız Cumhuriyet’e, milletimizin doğum gününe sahip çıkan, Atatürk ilke ve devrimlerinin izinden giden herkesin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Cumhuriyet asla terk etmeyeceğimiz bir koşudur. Bu koşuda nefesimiz de inancımız da her zaman dinç, taze ve diri olacaktır. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Cumhuriyet bayrağını bir sonraki nesillere devredecek olanlar, bu büyük emaneti koruyacak ve besleyecek olanlar sizlersiniz. İşte, bu coşkuyla, bir kez daha Cumhuriyet Koşusu’nu tamamladınız, Cumhuriyet Meydanı’na ulaştınız. Hepinizi kutluyorum, ülkemin geleceği olan sizleri çok seviyorum” diye konuştu.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in konuşmasının ardından dereceye giren öğrencilere ve büyük kadınlar kategorisinde yarışan kadınlara ödülleri verildi.
Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2017, 17:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0