-CUMHURİYET COŞKUSU YILDIRIM’DA YAŞANACAK

YILDIRIM BELEDİYESİ, CUMHURİYET’İN KURULUŞUNUN 94. YIL DÖNÜMÜNÜ BÜYÜK BİR HEYECANLA KUTLAMAYA HAZIRLANIYOR.

-CUMHURİYET COŞKUSU YILDIRIM’DA YAŞANACAK
banner98
 29 EKİM SAAT 19.00’DA GÖKDERE MEYDANI’NDAN GELENEKSEL KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ İLE BAŞLAYACAK ETKİNLİKLER, YILDIRIM BELEDİYESİ BAYRAK ALANI’NDA CUMHURİYET’İN KURULUŞ DESTANININ ANLATILACAĞI 3 BOYUTLU VİDEO MAPPİNG GÖSTERİSİYLE DEVAM EDECEK.

 

-SEVİLEN ROCK MÜZİK GRUBU KOLPA VE ÜNLÜ POP SANATÇISI DEMET AKALIN KONSERLERİ İLE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU TÜM BURSA’DA YAŞANACAK.

 

-YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL HAKKI EDEBALİ: “GEÇTİĞİMİZ YILLARDA OLDUĞU GİBİ BU YIL DA BAYRAĞIMIZA VE CUMHURİYETİMİZE BAĞLI OLDUĞUMUZU GÖSTERECEK UNUTULMAZ KUTLAMALARA EV SAHİPLİĞİ YAPMANIN GURURUNU YAŞAYACAĞIZ.”

 

-BAŞKAN EDEBALİ: “BÜYÜK BİR COŞKUNUN YAŞANACAĞI CUMHURİYET’İN 94. YIL DÖNÜMÜ KUTLAMALARIMIZA TÜM YILDIRIMLI VE BURSALI HEMŞEHRİLERİMİZİ BEKLİYORUZ.”

 

BURSA- Yıldırım Belediyesi, Cumhuriyet’in kuruluşunun 94. yılını geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi büyük bir coşkuyla ve unutulmaz etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor.

 

Cumhuriyet’in kuruluşunun 92. yıl kutlamalarında 1923 kişinin katılımıyla Türk bayrağının simgesi ay ve yıldızı meşaleler ile oluşturan, 93. yıl coşkusunda 300 bin domino taşı ile hazırlanan koreografiyle rekor kırarak tüm Türkiye genelinde ses getiren Yıldırım Belediyesi, bu yıl da düzenleyeceği etkinliklerle Yıldırımlılara ve Bursalılara unutulmaz bir Cumhuriyet sevinci yaşatacak. 29 Ekim’de saat 19.00’da Gökdere Meydanı’ndan atlı milisler ve mehter takımı öncülüğünde düzenlenecek geleneksel kortej yürüyüşü ile başlayacak etkinlikler, Yıldırım Belediyesi Bayrak Alanı’ndaki görsel şovlarla devam edecek. Cumhuriyet’in kuruluş destanının ilk kez sergileneceği 3 boyutlu video mapping gösterisi ile zirveye ulaşacak olan bayram coşkusu, sevilen rock müzik grubu Kolpa ve ünlü pop sanatçısı Demet Akalın konserleri ile tüm Bursa’da yaşanacak.

 

BÜYÜK GURUR

 

Geçtiğimiz yıllardaki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarıyla tüm Türkiye genelinde iz bırakan unutulmaz kutlamalara ev sahipliği yapmanın gururuyla bu yıl da ilçe sakinlerine hafızalardan silinmeyecek bir bayram coşkusu yaşatacaklarını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Cumhuriyet bayramlarımızı kutlarken aynı zamanda, binlerce yıllık tarihimizi, Anadolu’nun kapılarını açan 1071 Malazgirt’i, Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşunu, İstanbul’un fethini ve Kurtuluş Savaşı’nın sonunda dünyaya hakim güçlerin diz çökmesini de kutluyoruz. Bu inançla geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da bayrağımıza ve cumhuriyetimize bağlı olduğumuzu gösterecek unutulmaz kutlamalara ev sahipliği yapmanın gururunu yaşayacağız” dedi.

 

UNUTULMAZ ETKİNLİKLER

 

Geleneksel hale gelen kortej yürüyüşü ve ardından düzenlenecek etkinliklerle bayram coşkusunun yine Yıldırım’da zirvede yaşanacağını hatırlatan Başkan Edebali, “Cumhuriyetimizin 92. yıl dönümünde 1923 kişinin taşıdığı meşalelerle bayrağımızın simgesi ay ve yıldıza can verdik, geçtiğimiz yıl tarihimiz içerisindeki sayısız kahramanlığın anlatıldığı 300 bin domino ile hazırlanan koreografiyle rekor kırdık. Bu yıl da Cumhuriyet Bayramımızda ilçe sakinlerimize ve Bursalı hemşehrilerimize uzun yıllar hatırlayacakları bir bayram sevinci yaşatacağız. Gökdere Meydanı’ndan düzenlenecek gelenekselleştirdiğimiz kortej yürüyüşü ile başlayacak etkinliklerimiz, Bayrak Alanı’ndaki görsel şovlarla sürecek. Cumhuriyet’in kuruluş destanının ilk kez sergileneceği 3 boyutlu video mapping gösterisi ile zirveye ulaşacak olan bayram coşkusu, sevilen rock müzik grubu Kolpa ve ünlü pop sanatçısı Demet Akalın konserleri ile doruğa ulaşacak. Büyük bir coşkunun yaşanacağı Cumhuriyet’in 94. yıl dönümü kutlamalarımıza tüm Yıldırımlı ve Bursalı hemşehrilerimizi bekliyoruz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2017, 12:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0