Çöplükten, Baraj Manzaralı Botanik Parka

Uzun yıllardan bu yana vahşi depolama alanı olarak kullanılan ve Bursa İnegöl’ün çöplerinin döküldüğü Alanyurt Çöplüğü, İnegöl Belediyesi'nin Yeniyörük köyü mevkiinde hayata geçirdiği modern Katı Atık Depolama Alanı ile artık tarih oldu.

Çöplükten, Baraj Manzaralı Botanik Parka
banner98
İnegöl’ün katı atıklarının Yeniyörük köyü mevkiindeki modern Katı Atık Depolama Alanına taşınmasıyla atıl kalan Alanyurt Çöplüğünde İnegöl Belediyesi tarafından yaptırılan "Eski Çöplük Rehabilitasyon ve Mesire Alanı" düzenlenen törenle hizmete açıldı. Tamamı bitirildiğinde 3.3 milyon liraya mal olacağı belirtilen alanın, Boğazköy barajı manzaralı olması ise, ayrı bir güzellik katıyor. Düzenlenen açılış törenine Bursa Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli ve çok sayıda vatandaş katıldı.
AKTAŞ’TAN 'HELİTAKSİ' TALEBİ
Törenin açılış konuşmasını yapan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Şehre 12 kilometre uzaklıkta yeni depolama tesisimizi hayata geçirdik. Şimdi ise, kısa zamanda yapacağımız ihale ile çöpten enerji üreteceğiz. Alanyurt çöplüğünün alanı ile alakalı 3 milyon 310 bin lira harcadık. İkinci etabı ile alakalı, sosyal tesislerle donatılması, beraberinde Boğazköy barajına nazır burası, barajımıza da büyükşehrimizin önemli projelerinden birisi olan Helitaksi’nin de getirilmesiyle, sosyal tesislerle burası İnegöl’ün yeni sosyal yaşam alanı olacak. Burası 110 dönümlük alana sahip. 600 bin lirası Çevre ve Şehircilik Bakanlığından destek olarak alındı" dedi.

"İNEGÖL’ÜMÜZ ARTIK ÇİFT YÖNDEN HİZMET ALACAK"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, "Türkiye hızla gelişiyor, hızla kalkınıyor. Kalitemiz arttıkça da tarihi değerlerimizi fark ediyoruz. Son 10 yılda tarihi değerlerimiz ayağa kalktı. Alinur Aktaş İnegöl’ümüz için çalışıyor. İnegöl’e vizyonel projeler kazandırıyor. Burada da 110 bin metrekare alan. Gerçekten büyük bir alan. Kötü kokuların yayıldığı bu alanda artık çiçek kokuları yayılacak. İnsanlarımız burada toplanacak. İnsanlarımız artık burada nefes alacak. İnsanların buluştuğu yer olacak. Şimdiden sonra yapılacak düzenlemelerle birlikte güzel bir mekan olacak. İnegöl’ümüz sağlıklı, yaşanabilir bir kente olma yolunda hızla gelişiyor. 30 Mart’tan itibaren Alinur Başkanımızın arkasında Bursa Büyükşehir belediyesi var. İnegöl’ümüzün gelişmesi, dünya kenti olması, sanayisinin gelişmesi, mobilyasının dünya markası olması ve turizminin gelişmesi, altyapısının tamamlanması, tüm arıtma tesisleri ile birlikti çevre yatırımlarının yapılması, artık büyükşehir ile birlikte olacak.İnegöl’ümüz artık çift yönden hizmet alacak. Yatırımları artık birlikte gerçekleştireceğiz. İnşallah bu dönemi en güzel şekilde değerlendirmiş olacağız. Tüm hizmetlerimizi birlikte yapacağız" diye konuştu.

SOSYAL TESİS MÜJDESİ

Alanyurt Eski Çöplük Rehabilitasyon ve Mesire Alanının 3.3 milyon liralık yatırımın olduğunu hatırlatan Altepe, "Güzel bir manzarası, gölü var. Buraya ne yapsak yakışır. İnşallah en güzel sosyal tesisi de buraya yaparız. Buranın ulaşımı, İnegöl’ün dünya ile bağlantısı konusunda elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İnşallah 30 Mart akşamı en iyi sonucu İnegöl’de alacağız. Alinur Başkan tekrar üçüncü dönem İnegöl’e başkan olacak. Recep Altepe’de ikinci defa Büyükşehir belediye başkanı olacak. En büyük desteği de İnegöl’den bekliyoruz. Çünkü İnegöl bize destek veriyor. Bizde İnegöl’e yatırım yapacağız. Destek aldığımız yerleri unutmayacağız. En büyük desteği bu güne kadar İnegöl’den aldık. Bu seçimde de alacağımıza inanıyoruz. Bizden de yatırımlar buraya yağacak" ifadelerini kullandı.

"18 İLÇEMİZİ GERDANLIK OLARAK BURSA’YA TAKMAK İSTİYORUZ"

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, "Vahşi çöplüğü, bu gün yeşil alan olarak görmekten mutluyuz. İnegöl, 10 sene önce eğitimde 50 kişilik sınıflarda çocuklarını okutan 5 lisesi olan bir ilçeydi. Bu gün lise sayısını 25’e yaklaştırdık. Bir senelik dönemde 7 okulun temelini attık. Başbakanımız, 'Benim ülkemin insanına bu yıl ne yaptıysanız. Ertesi yıl daha çoğunu yapacaksınız' diye talimatı var. 300 yataklı devasa sağlık tesisini, önümüzdeki Haziran ayında hizmete açacağız. Hızlı tren Yenişehir’den geçiyor. Köprülü kavşaklar yaptık. OSB girişine köprülü kavşak yapacağız. Hizmet vermeye devam edeceğiz. Çok şükür ki, hükümetinin başında AK Parti, AK Partinin başında da Recep Tayyip Erdoğan var. Onun bize gösterdiği hedefler doğrultusunda hizmetlerimizi yapıyoruz. Seçime 15 gün var. Allah 15 günde fitnecilere ve fücurlara asla ve asla imkan vermesin, aramızdaki birlik ve dirliği bozmasın. 17 ilçemizi gerdanlık olarak Bursa’ya takmak istiyoruz" diye konuştu.
Çağdaş kentlerde vahşi depolamaya yer olmadığını ifade eden Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Vahşi depolama alanlarının kentlere kokusuyla, dumanıyla, sisiyle ve yangınıyla rehin aldığını iyi bilirim. 2004 yılında Gebze çöplüğü patladı ve yandı. O günlerde çektiğimiz sıkıntıyı az önce Belediye başkanımız dinlerken yeniden hatırladım. Şimdi bu alana geçmişini bilmeyen birisini getirdiğinizde, buranın altında 2 milyon ton çöp var derseniz inandıramazsınız. Yeşilliği ve boğaz manzarasıyla güzel bir alan olmuş. İnegöl Belediye Başkanımızı, ilin valisi olarak kutluyorum. İnsanımıza yakışır bir alan ortaya çıkmış. 30 Mart’tan sonra çöpün depolanması ve bertaraf edilmesi, İnegöl Belediyemizin görevi olmaktan çıkacak. Artık İnegöl Belediyemiz, sizin kapınızdan sokağınızdan çöpü toplayacak ve Büyükşehir Belediyemiz çöpü bertaraf edip depolayacak. Önceden İnegöl Belediyesi vardı. Şimdi bütçesi daha güçlü olan Büyükşehir Belediyesi de İnegöl’ün sorunlarıyla ilgilenecek. Bu İnegöl için de, Bursa için de büyük şanstır. Bu şansı Bursa’mıza ve şehirlerimize veren Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanına, ilin valisi olarak şükranlarımızı arzı ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan 'Eski Çöplük Rehabilitasyon ve Mesire Alanı' gezilerek incelendi. Mangal başına geçen protokol üyeleri, vatandaşa sucuk ekmek ikram etti.
Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2014, 14:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0