Çölyak Hastalarının Yaşam Kalitesini Yükseltiyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi önemli bir sosyal sorumluluk projesini daha hayata geçirerek, glutensiz gıda temininde zorlanan çölyak hastalarına hizmet verecek Glutensiz Yaşam Kafe’yi hizmete açtı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘insan odaklı’ hizmet anlayışı çerçevesinde toplumun tüm dezavantajlı guruplarına yönelik çalışmaları hayata geçirdiklerini söyledi.

Çölyak Hastalarının Yaşam Kalitesini Yükseltiyor
banner98
 Bursa’yı geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçirirken, sosyal sorumluluk projelerini de hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi, hemofili ve talasemi hastalarının sorunlarına çözüm üretmek amacıyla faaliyet gösteren HETADER’e dernek binası kazandırdıktan sonra şimdi de çölyak hastaları için önemli bir projeyi hayata geçirdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Çökyakla Yaşam Derneği, Burfaş ve Besaş’ın işbirliğinde hayata geçirilen proje kapsamında Burfaş tarafından işletilen Tekel meydanındaki kafeterya Glutensiz Yaşam Kafe’ye dönüştürüldü. Hastalıkları gereği glutensiz gıdalar tüketmek zorunda kalan ve bu gıdalara erişimde sorunlar yaşayan çölyak hastaları artık kentin merkezinde rahatlıkla oturup, glutensiz gıdalar tüketebilecekleri ayrıcalıklı bir mekana kavuşmuş oldu.

‘İnsan odaklı’ hizmet
Kısa zamanda çölyak hastalarının buluşma mekanına dönüşecek olan Glutensiz Yaşam Kafe’nin açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, çölyak hastaları ve çok sayıda davetli katıldı. Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa Kent Konseyi ile işbirliği yaparak çocuk, kadın, yaşlı ve engelliler başta olmak üzere toplumun tüm dezavantajlı guruplarına yönelik çalışmalara öncelik verdiklerini belirten Başkan Altepe, “Sağlıklı Kentler Birliği’nin kurucusu olan Bursa olarak örnek çalışmaları hayata geçirmeye çalışıyoruz. Çölyak hastaları bir bisküviyi bile normalin 8-10 katı ücretle alabiliyorlar. Yaygın bir hastalık ve her yüz kişiden birinde görülüyor. Besaş olarak bugüne kadar glutensiz emek üretimi yapıyorduk. Ancak bu ürünleri dışarıda temini zor. Artık çölyak hastalarımız ekmekten çikolataya 20 çeşit glutensiz ürünü bu kafede bulabilecek. Gönül rahatlığı içerisinde burada vakit geçirebilecekler. Bu projeye katkı veren Çölyak Derneğimiz, Burfaş ve Besaş’a teşekkür ediyorum. Yeni yaşam merkezimiz tüm hastalarımız için hayırlı olsun” diye konuştu.

‘İlk’lerin Başkanı 
Bursa Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Yusuf Altay, 2010 yılında bir hayalle yolara çıkarak derneği kurduklarını ve glutensiz yaşam kafeyi kurmayı planladıklarını hatırlatarak, bu hayalin gerçekleşmesinde en büyük pay sahibinin Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe olduğunu söyledi. Başkan Altepe’yi “‘ilk’lerin Başkanı” olarak niteleyen Altay, “Bizler dışarıya çıkacağımız zaman erzağımızı yanımızda taşımak zorunda kalıyorduk. Normalde çocuklar için alınan krakere 50 kuruş verilirken, bizler 8 – 10 lira vererek almak zorundayız. ‘İlk’lerin Başkanı sayesinde hayata geçirdiğimiz bu Glutensiz Yaşam Kafe ile en önemli ihtiyaçlarımızdan biri karşılanmış oldu. Bize bu desteği veren Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Burfaş ve Besaş Genel Müdürümüze çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Çölyak hastalarının kent merkezindeki buluşma mekanı olan Glutensiz Yaşam Kafe, konuşmaların ardından Başkan Altepe ve protokol üyeleri tarafından hizmete açıldı.

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2014, 13:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0