CHP BURSA ADAYLARINA COŞKULU TANITIM

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı’nın 27. Dönem Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı yoğun katılımla gerçekleşti. BUTTİM Kültür Merkezi Salonu’nda düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan İl Başkanı Hüseyin Akkuş, seçime uzun zamandır hazır olduklarını belirterek, 16 yıllık reklam arası olarak gördükleri sürecin 24 Haziran’da sona ereceğini ifade etti.

CHP BURSA ADAYLARINA COŞKULU TANITIM
banner98

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı’nın 27. Dönem Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı yoğun katılım ve coşkuyla gerçekleşti. BUTTİM Kültür Merkezi Salonu’nda düzenlenen toplantıya Eski Bakan Turhan Tayan, Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, PM Üyesi Orhan Sarıbal, Divan Katip Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa Milletvekilleri Ceyhun İrgil, Erkan Aydın ile Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 27. Dönem Milletvekili Adayları, İlçe Başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Tanıtım toplantısında ilk olarak İl Başkanı Hüseyin Akkuş söz aldı. Akkuş, katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hepiniz hatırlayacaksınız, 17 Nisan 2018 tarihinde Devlet Bahçeli bir açıklama yaptı ve seçime gidelim dedi. Biz zaten Cumhuriyet Halk Partisi olarak seçimlere hazırdık. Hazır olduğumuzu geçmiş günlerde iki belediye başkan adayımızın açıklanmasıyla göstermiş olduk Bursa ve Türkiye kamuoyuna. Gemlik ve Gürsu belediye başkan adaylarımızı kamuoyuna tanıştırdık. Ancak 18 Nisan'da iki lider bir araya geldi. Bu da bir panik seçim kararıydı. Öncelikle demokratik sistemlerde bu kararın iki insanın dudağı arasında olmayacağını hepimiz biliyoruz. Ancak parlamentodan önce iki lider yarım saat görüşmeden sonra dediler ki biz Türkiye'yi panik bir seçime ve tabi bir karanlığa götürmek istediler. Cumhuriyet Halk Partisi olarak reklam arası olarak gördüğümüz bir siyaset anlayışını 16 yıllık süre içerisinde hayata geçirdiler. Bizim ve örgütümüzün, Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Muharrem İnce ile birlikte süreci doğru bir şekilde yönettiklerini düşünüyorum.”

UZLAŞMA KÜLTÜRÜ HAKİM OLACAK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan seçim bildirgesine de değinen Akkuş, bildirgenin beş önemli madde üzerinde paylaşıldığını belirtti. İlk maddenin hukuk olduğunu söyleyen Akkuş; “Genel başkanımızın hak, hukuk, adalet diyerek, yüzlerce kilometrelerce yolu arşınladı.  İstanbul Maltepe'de milyonlarca kişinin katıldığı bir mitingle hak, hukuk, adalet diyerek süreci birlikte yönettik. Yargının tarafsız olmasını önemsedik. Bağımsız olmasını önemsedik. Mağduriyetleri gidereceğimizi söyledik. Tek adam rejimini bitireceğimizi söyledik. Kuvvetler ayrılığı sağlayacağımızı söyledik. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yeniden eski gücüne ve çoğulcu sistemini hayata geçireceğimizi, bunları yüksek sesle söyledik. 16 Nisan'da hileli bir şekilde değiştirmiş oldukları anayasanın ilgili maddelerinin, yani tek adam rejiminin sonra ereceği bir sürecin de hayata geçeceğini söyledik. Yani demokratik, parlamenter sistemin yeniden inşası için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğimizi sizlerle paylaştık. Gazeteciler ve milletvekilleri cezaevinde. Serbest bırakılmaları için bu süreci halkla birlikte, gerçek bilgiye ulaşacağımız şekilde hayata geçmesini önemsiyoruz. Uzlaşma kültürü hakim olacak” dedi.

EĞİTİMDE ADALETİ SAĞLAYACAĞIZ

“İkinci maddemiz eğitim” diyen Akkuş 1 milyon 800 bin çocuğun eğitimden mahrum kaldığına dikkat çekerek;  “Okullarımız yarım gün, tam gün olacağını seçim bildirgemizde söyledik. Eğitimin adaletsiz olduğunu kendileri de söylemekteler, eğitimde adaleti sağlayacağımızı paylaştık. Öğretmen maaşları önemli çünkü öğretmenlerimiz itibarsızlaştırıldı. Bu itibarsızlaştırmanın geleceğimiz ile ilgili yarattığı sorun sıkıntıları hepimiz biliyoruz. Öğretmenlerimizin maaşlarını iyileştirecek ve atanamayan 180 bin öğretmenimizi mülakatsız bir şekilde atamalarını yapacağımızı yüksek sesle söyledik. Öğrenim kredisi alan genç arkadaşlarımızın faizleri silinecek ve öğrenci ve öğrenci velileri rahat edecek. yurttaşlarımızda bugün bir keşmekeşlik var. Yurt bulmak için kapılarımızı aşındıran birçok genç arkadaşımız ve velilerimiz olduğunu biliyoruz. Biz bunu ilk yıl içerisinde çözeceğimizi vadediyoruz” diye konuştu.  

AYRIMCILIK VE ŞÜPHE BİTECEK

Ekonominin halinin içler acısı olduğunu vurgulayan Akkuş sözlerine şöyle devam etti: “Aile maaşı hiç kimsenin, hiçbir bireyin hele hele ramazan ayında evlerinin önüne bırakılan kömürlerle, erzaklarla yaşamlarını idame ettirmektedirler. Cumhuriyet Halk Partisi bu konuda Aile Maaşını önemsiyor ve bu maaş kadınlarımızın hesaplarına yatırılacak. Vergiler azalacak teşvikler artacak. Çiftçi üretecek, esnaf satacak, memlekete bereket gelecek. Girişimciye kaynak ayrılacak, yüksek katma değerli üretim yapılacak. Sanayi dünya ile yarışacak hale gelecek. Dördüncü maddemiz toplumsal barış. Ayrımcılık ve şüphe bitecek, yurttaşlar birbirine güvenecek, memleketimize demokrasi gelecek. Yurttaşlarımız dillerini özgürce öğrenebilecekler. İnançlara saygılı bir laikliğin tesis edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Din, siyasete alet edilmekte, bunu hepimiz yaşıyoruz. Herkes inanç özgürlüğü ölçüsü içerisinde yaşamlarını sürdürecek. Bölgesel yatırımlar artacak, göçler tersine dönecek. Anadolu üzerindeki ekonomik modellerimiz tasarlanmakta, seçim bildirgesinde bunlar açıklandı. Nevruz resmi tatil ilan edilecek, tüm yurtta coşkuyla kutlanacak, 'Kardeşlik ve Barış Günü' olacak.”

TÜRKİYE'NİN İTİBARI ONARILACAK

Bildirgedeki son başlığın dış politika olduğunu söyleyen Akkuş, maceracı dış politikanın biteceğini ifade ederek;  “Akılcılık ve tutarlılık hakim olacak, Türkiye'nin itibarı onarılacak. Komşularla gerilim bitecek, dış ticaret gelişecek, vatandaş ve girişimci zenginleşecek. AB ile krizler var, krizler bitecek, ilişkiler normalleşecek, vatandaş serbest dolaşım hakkı kazanacak. En önemlilerden biri Suriye sorunu çözülecek, sığınmacılar evlerine dönecek. Kavgacı üslup bitecek. Cumhuriyet Halk Partisi iktidara geldiğinde barış sükun edecek ve hepimiz 24 Haziran'dan sonra aydınlık bir güne uyanmış olacağız” diyerek sözlerini tamamladı. İl Başkanı Hüseyin Akkuş’un ardından CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil söz aldı. Milletvekilliği için yeniden aday olmayan İrgil örgüte veda etmek istediğini belirterek; “3 yıl önce bu salonda başladık, bugün yine bu salonda veda etmek ve aynı zamanda helallik istemek istedim. Öncelikle bu süreçte hepiniz çok destek oldunuz. Örgütün uzun zamandır birbirine daha çok kaynaştığını, sorunların aşıldığını tartışmaların eleştiri boyutunda kaldığı, kişiselleştirilmediği örnekler çok. O yüzden ben kendi adıma çok memnunum, hepinize teşekkür ediyorum destekleriniz için. Bize çok destek oldunuz, çok arkamızda durdunuz, milletvekili arkadaşlarımızla biz bunu hep hissettik ve sizi utandırmamak için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Hatırlarsınız tam 3 yıl önce burada ‘Umut kalacağına emek kalsın’ diyerek bir konuşma yapmıştım. Dilerim ve umuyorum ki ahdimi yerine getirmişimdir. Ben aday değilim ama bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Bu dönemde benimle birlikte yol arkadaşlığı yapan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Sadece iyiliklerini gördüm” açıklamasında bulundu. İrgil’in ardından CHP Bursa 27. Dönem Milletvekili Adayları konuşmalarını yaptı. Seçim bildirgesine de yer verilen konuşmaların ardından tanıtım toplantısı sona erdi

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2018, 15:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0