banner101

Cezaevi Yenişehir'e Yapılacak

İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nı (İTSO) ziyaret ederek yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Başsavcı Köse, İnegöl’ün genel suç oranları ile Yenişehir’de yapılması planlanan cezaevi hakkında bilgi verdi.

Cezaevi Yenişehir'e Yapılacak
 İnegöl’ün yoğun göç alan önemli bir üretim merkezi olduğunu söyleyen Başsavcı Osman Köse, göç olan bütün yerleşim yerlerinde suç oranlarının yüksek olduğunu söyledi. Devletin suçun işlenmesini önlemek için caydırıcı tedbirler uygulamaya soktuğunu vurgulayan Köse, “Ancak suçun önlenmesinin en etkili yolu eğitim ve insanlara çalışacak iş ortamı sağlamaktır. İTSO İnegöl’e bir eğitim kurumu kazandırmış. Üyeleri de yatırım yaparak insanlara iş olanağı sağlıyor. Bu çalışmalarınızı takdirle izliyorum” dedi.
İTSO Başkanı Metin Anıl,İnegöl’deki istihdamı daha da arttırmak için daha da çok çalışacaklarını belirterek, “İnsanlara iş ve aş sağlamak için ne gerekiyorsa yapmak lazım. Sayın başsavcımızın da ifade ettiği gibi, suçu önlemek için çalışacak iş alanları gerekiyor. Bu bizim sorumluluğumuzu daha arttırıyor” diye konuştu.
İTSO Başkanı Metin Anıl, İnegöl’deki cezaevinin yıkılıp yerine adalet sarayı yapıldığını belirterek, “Örnek bir adalet sarayımız oldu. Ayrıca İnegöl’e açılan Ağır Ceza Mahkemesi’nde İnegöl ve çevre ilçelerdeki davalar görülüyor. Ancak hafif suçluların cezalarını çekecekleri bir cezaevi olmadığı için bir sıkıntı var. Bu konuda bir girişim var mı?” diye sordu.
Başsavcı Osman Köse, Bursa’daki cezaevinin İnegöl’e yaklaşık 55 kilometre uzaklıkta olması sebebiyle tutuklu ve hükümlü yakınlarının İnegöl’le bir cezaevi yapılması yönünde taleplerin kendisine de iletildiğini söyledi. Başsavcı Köse, “İnegöl’de bir cezaevi gündemde değil. Fakat Yenişehir’e yeni inşa edilen cezaevinin 2015 yılı başında açılması söz konusu. Bu cezaevi açıldığında İnegöl’deki tutuklu ve hükümlü yakınlarının sıkıntısı bitecek” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2014, 14:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0