Çelik'ten Hodri Meydan: İki yüzlü-Ucuz- Basit İnsanlar!

Bursa'nın kara talihinden midir bilinmez ama siyaseten bir dikiş tutmadı vesselam. Özellikle Ak Parti cenahında 2010 yılında başlayan genel seçimden sonra Bursa siyaseti tabiri caizse yapboza döndü.

Çelik'ten Hodri Meydan: İki yüzlü-Ucuz- Basit İnsanlar!
banner98
 Bakan Faruk Çelik Bursa'dan birilerinin istememesiyle Ankara lobisini de desteğiyle Bursa'dan uzaklaştırmak istenildi.
Ve bu anlamda uğraşanlarda birilerinin aklına uymak zorunda kaldı.
Sonuç tabi ki Bursa'nın kaybolan yılları oldu.
Olan dikiş tutmayan Bursa siyasetine oldu.
2011 Genel Seçiminde Bursa'ya hediye olarak gönderilen  özgül ağırlığı olan, bir zamanlar partinin abisi olan ama 15 Temmuz sonrası sesi soluğu çıkmayan, siyasetten sonrada torunlarını seveceğini söyleyen ama bırakamayan ve konuşmalarında bol bol göz yaşı döken Bülent Arınç'tan başkası değildi.
İşte ne olduysa ondan sonra oldu.
Bursa’da Arınç'ın desteğiyle Ak Parti’de yeni siyaset algısı oluşturuldu.
Bu oluşuma en çok destek verenlerden biriside dönemin Ak Parti Bursa İl Başkanı olan şimdilerde Ankara ve İstanbul’da hemşerisi Başbakan Binali Yıldırım’dan bir çıkar elde eder miyim diye koşturan Sedat Yalçın'dan başkası değildi.
Nerdeyse her yerde yeni siyaset algısını söyleyen ve özellikle Bakan Faruk Çelik ile ilgili tüm siyasi arkadaşlarına bire bir markaja alan bu zihniyete o zamanlarda destek veren milletvekilleri dahi oldu. Hatta bu milletvekillerinden şimdide bazıları mecliste görevlerine devam ediyor. 
Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2016, 11:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0