banner101

Çanakkale gezici tır müzesi İnegöl'de

Çanakkale Savaşları’nı anlatan malzeme ve görsellerle oluşturulan Çanakkale Gezici Tır Müzesi İnegöl’de.

 Çanakkale gezici tır müzesi İnegöl'de
Çanakkale Savaşları’nı anlatan malzeme ve görsellerle oluşturulan Çanakkale Gezici Tır Müzesi İnegöl’de.


Çanakkale ruhunu yaşatmak üzere hazırlanan bir sosyal sorumluluk projesi olan Çanakkale 1915 Müzesi Gezici Tır’ı, İnegöl Belediyesi’nin himayesinde 23-28 Kasım 2013 tarihleri arasında İnegöl Heykel önünde halkın ziyaretine açıldı.


Çanakkale Savaşı’nın her detayı anlatılan Çanakkale 1915 Müzesi Gezici Tır’ın da, Çanakkale Savaşında kullanılan Malzemeler, Tabancalar, Mermiler, Haritalar, Resimler ve Çanakkale’ye dair birçok materyalin yer aldığı eser sergilenmekte.


Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “Tarihçi Ahmet Uslu tarafından, 1915 yılındaki Çanakkale savaşlarından kalan tarihi parçalar ile oluşturulan bu serginin, Çanakkale’de yaşanan o ruhu anlatıp, yaşattığını ve tüm Anadolu ‘ya da bu ruhu yaşatmak için hocamız büyük çaba sarf etmekte” dedi.


İlçe halkı tarafından Çanakkale savaşları eserlerinin çok büyük ilgi gördüğünü ifade eden Aktaş, “Amacımız, tüm İnegöl’e Çanakkale ve Çanakkale'de yaşananları anlatabilmek. Tarihin buram buram koktuğu bu gezici sergiye tüm İnegöllüleri davet ediyoruz" dedi. 1915 Çanakkale Savaşı'ndan kalan birbirinden değerli parçalar ile oluşturulan gezici serginin 26 Kasım(bugün) akşamına kadar Heykel önündeki meydanda ücretsiz sergileneceğini belirten Aktaş, 27-28 Kasım tarihlerinde ise eserlerin Beldelerde sergileneceğini kaydetti.

İlçemizdeki okullarda bu konuda duyuruların yapıldığını, gelmek isteyen öğrencilerin ücretsiz olarak Gezici Tır’ı gezebileceklerini aktaran Başkan Aktaş; ücretsiz olarak tüm Türkiye’yi dolaşan gezici tır müzesinden dolayı, proje sahibi Tarihçi Ahmet Uslu’ya güzel projelerinden ve İnegöl’ü de programlarına dâhil ettiklerinden dolayı teşekkür etti.
Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2013, 14:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0