Büyükşehirli Bisikletçilerin Hedefi Milli Takım

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Bisiklet Branşı Baş Antrenörü Cengiz Uçkan, bisiklet sporunun bir hayat tarzı olduğunu söyleyerek, büyükşehirli bisikletçilerin milli takımda yer almayı hedeflediklerini söyledi.

Büyükşehirli Bisikletçilerin Hedefi Milli Takım
banner98
 Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün en eski branşlarından biri olan bisiklet branşı, genç sporcuların yaşamlarına yepyeni renkler katıyor. Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü bünyesinde 1988 yılından bu yana faaliyet gösteren bisiklet branşının baş antrenörü Cengiz Uçkan, branşın ilk sporcularından olduğunu ifade ederek, bisiklet federasyonunun takvimine göre yarışmalara katıldıklarını ve birçok sporcunun da önemli başarılar kazandığını hatırlattı.
Sporu sevmenin önemine değinen Uçkan, “Spor ve özellikle bisiklet, bir hayat tarzıdır. Bu şekilde göremeden zaten spor yapamazsınız. Her spor kendi içinde zorlukları ve keyfi barındırır. Bisiklet sporu da öyledir. Bisiklet sevgisi bende çocukluğumdan beri içimde olan bir duygu. Çocukluğumda da çok erken kalkar bisiklete binerdim” dedi.
Bisiklet sporuyla ilgilenenlerin hem kendilerine hem de topluma karşı sorumlu olduklarını vurgulayan Uçkan, “Bisiklet sporu yapanların kıyafetinden tutun da yoldaki sürüşüne kadar büyük disiplin ve yüksek performans içinde pedal çevirmesi gerekir. O yüzden bisiklet sporunu yapan kişiler halden anlar. Çünkü onlar yolda aç ve susuz kalabilirler, yüksek performans ve enerji harcadıkları için yorgunluğu da bilirler” diye konuştu.
Bisiklet sporunu 7’den 70’e herkesin yapabildiğini belirten Uçkan, “Bisiklet branşında çok sayıda sporcunun Bursa’yı ve Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nü milli takımlarda temsil etmesi en büyük hedeflerimizdendir. Yarışlarda sporcularımızı kürsüde görmeyi arzuluyoruz. Yavaş yavaş bu hedeflerimize de ulaşıyoruz. Milli takımda sporcumuz var. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın olimpiyatlara sporcu yetiştirme merkezlerinde büyükler kategorisindeki sproculardan Burak Abay, bizim kulübümüzden, yakında Yıldız A kategorisinden Ahmet Örencik de o takıma katılacak. Bizim için güzel bir duygu. Burak ve Ahmet tüm sporcularımıza iyi örnek oluyor. Diğer sporcularımız da Bursa Büyükşehir Belediyespor’u daha iyi temsil etmek için daha fazla sorumluluk alarak çalışıyor ve böylelikle tatlı bir rekabet de ortaya çıkıyor. Bu rekabetten de kazançlı çıkan Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü, Bursa ve Türk Sporu oluyor” diye konuştu.
Bursa’da bisiklet branşının çok sevildiğini anlatan Uçkan, “Bursa’da her yaşatn insan bisiklet kullanıyor. Her ne kadar ‘Bursa coğrafi olarak bisiklet kullanmaya elverişli değil’ diye bir algı varsa da hobi olarak bisiklet kullanan çok sayıda insan var ve bu sayı giderek artıyor. Artık bisiklet keyfini yaşamak isteyenler için de önemli adımlar atılıyor” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarında bisiklet kullanıcılarını da dikkate aldığını kaydeden Uçkan, “Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan spor tesisleri, spor yapmak isteyenler ve spor yapanlar için bulunmaz nimet. Biz bisikletçiler için de öyle. Önceden antrenmanlarımızı sadece Kültürpark ve Botanik Park’ta yapabilirdik. Şimdi her tesiste parkurlar var. Örneğin, Hüdavendigar Kent Parkı muazzam bir yer. Yakın çevre yolunun sağ ve sol tarafındaki kırmızı yol antrenman ve sürüş için ideal yerlerden… Bursa, böyle tesisler kazandığı için bizler de onurlanıyoruz” diyerek, spor tesislerini kente kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti.
Trafikte motorlu araç sürücülerinin de bisikletçileri dikkate alması çağrısında bulunan Uçkan, “Bilinçli sporcular yetiştirmeyi hedefliyoruz. Önce bisiklet kullanıcısını bilinçlendirmek gerekiyor. Normal trafik kurallarının yanı sıra bisiklet sürücüsünün daha da önem göstermesi gereken kurallar var. Bisiklet kullanmanın teknikleri var. Çoğu insan kullandığı bisikleti tanımadan biniyor. Halbuki bisiklet kullanan kişilerin, kullandığı bisikleti iyi tanıması, özelliklerini iyi bilmesi gerekir. Büyükşehir Belediyespor Kulübü, Bursa’da ilk defa bilinçli sporcular yetiştirmek ve bisiklet sporunu daha da yaygınlaştırmak için bisiklet branşını yaz ve kış okulları programına ekledi” dedi.
Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2014, 14:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0