banner102

Büyükşehir’den Koku Alanına 1 Milyon Liralık Müdahale

Bursa’daki çöp sızıntı ve kanalizasyon alanlarındaki kötü kokunun giderilmesi için hiçbir masraftan kaçınmayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 1 milyon lira harcayarak Hamitler Çöp Sızıntı alanından çıkan kötü kokuyu da...

Büyükşehir’den Koku Alanına 1 Milyon Liralık Müdahale
Bursa’daki çöp sızıntı ve kanalizasyon alanlarındaki kötü kokunun giderilmesi için hiçbir masraftan kaçınmayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 1 milyon lira harcayarak Hamitler Çöp Sızıntı alanından çıkan kötü kokuyu da ortadan kaldırdı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın çevresiyle birlikte sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olması yolundaki çalışmaları hızla sürdürdüklerini ifade etti. En önem verdikleri konulardan birinin de çevre temizliği olduğunu, geçmiş kuşaklardan kendilerine emanet kalan temiz toprak, hava ve suyun gelecek kuşaklara miras bırakılması yönünde yoğun çaba gösterdiklerini belirten Altepe, “Bu kapsamda sadece derelerin rehabilitasyonu ve Gemlik Körfezi’nin temizliği konusunda 1 yıl içinde harcayacağımız para 400 milyon lirayı bulacak” dedi.
Altepe, Bursa’nın her türlü çevre kirliliğinden kurtarılması yönünde problemli noktalara birer birer müdahale ettiklerini belirtti. Bunlardan birinin de Hamitler bölgesinde yer alan çöp depolama alanı olduğunu kaydeden Altepe, yıllardır yaydığı kötü kokularla Bursalılara zor anlar yaşatan çöp sızıntı suyunun koku giderici ünite imal edilerek rehalibite edildiğini söyledi. Kentteki çevre yatırımları kapsamında Hamitler Çöp Depolama Alanı’nın da zararsız hale getirildiğini, Büyükşehir Belediyesi olarak en esaslı yatırımı bu bölgeye yaptıklarını kaydeden Altepe, “Alanın çevresini tamamen yeşillendirerek, 700 ağaç diktik. Arıtma tesisine gelen çöp kanalının üzeri açıktı, kapattık. Açık kanaldan kokular çevreye yayılıyordu, kokuyu yapan hidrojen sülfür koku giderici ünite imal ederek kokuyu yok ettik. Yapılan düzenlemelerle birlikte koku oranı 10’da 1’e düşürüldü. Yaklaşık 1 milyon liralık yatırımla, hem çevre güzelleşti hem de vatandaşların ettiği şikayetler ortadan kaldırıldı” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2015, 12:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0