Büyük şampiyona 30 kasım da start alıyor

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) yarış takviminde yer alan Türkiye Enduro Şampiyonası’nın 6. Ayak yarışı, Gemlik’in eşsiz doğasında yapılacak. Sezonun final yarışı 30 Kasım-1 Aralık’ta Gemlik Belediyesi’nin desteğiyle Şahintepesi yarış parkurunda düzenlenecek.

Büyük şampiyona 30 kasım da start alıyor
banner98
Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) yarış takviminde yer alan Türkiye Enduro Şampiyonası’nın 6. Ayak yarışı, Gemlik’in eşsiz doğasında yapılacak. Sezonun final yarışı 30 Kasım-1 Aralık’ta Gemlik Belediyesi’nin desteğiyle Şahintepesi yarış parkurunda düzenlenecek.

Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz’ı makamında ziyaret eden Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Mahmut Nedim Akülke ve Ali Ulusan ile Bursa ve Gemlikli temsilciler, Türkiye Şampiyonası’nın 6. ve sezon finali ayağı için protokol imzaladılar. Türkiye Enduro Şampiyonası 6. ayak son finali konusunda Gemlik Belediyesi, Şahin Tepesi eski Radar Yolu üzerinde ekstrem, motorkros ve Enduro parkurları inşa edecek. 7 Kategoride bayan ve erkekler branşlarında yarışacak olan sporcular, İskele Meydanı Festival alanında da başlangıç ve final madalya töreni ile gösterimler yapacak. Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, böylesine önemli bir organizasyonu ilçede yapmaktan mutluluk duyacaklarını belirterek, Gemlik’i sporun her branşında olduğu gibi Motosiklet Sporlarında da önemli bir merkez haline getirmeyi planladıklarını söyledi. Federasyon yetkilileri ile işbirliği içinde, Türkiye Şampiyonası organizasyonlarını bundan sonra da Gemlik’te yapabileceklerine dikkat çeken Refik Yılmaz, 30 Kasım Cumartesi ve 1 Aralık Pazar günü yapılacak organizasyonlar için gerekli parkurların inşasına biran önce başlayacaklarını belirtti. Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, Şahin Tepe Eski Radar Yolu ve Şahinyurdu Köy Yolu üzerinde yapılacak şampiyona için belediye olarak ayrıca otobüs de kaldıracaklarını ifade etti. Yarışlar öncesi ve sonrasında ilçe halkına da gösteri yapılacağını vurgulayan Refik Yılmaz, federasyon yetkililerine ve sporculara da başarılar diledi. Motosiklet Federasyonu Yetkilisi Nedim Akülke’de, motosiklet sporuna sahip çıkan, destekleyen Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz’a teşekkür ederek, gelecekte sadece Türkiye Şampiyonasının değil, Avrupa Şampiyonalarının finallerinin de Gemlik’te yapılabileceğini kaydetti. Gemlik’in doğa harikası bir ilçe olduğunu, Şahin Tepe Mevkiinin de motosiklet sporları için bulunmaz bir bölge olduğunu anlatan Akülke, Gemlik Belediyesi ile birlikte unutulmaz bir şampiyona finallerine imza atacaklarını sözlerine ekledi.

Coğrafi yapısı ile motor sporlarına en elverişli merkezlerden olma yolunda ilk adımı atan Gemlik’te Enduro Motosiklet yarışları bölgenin tanıtılmasına büyük destek sağlayacak. 30 Kasım-1 Aralık tarihlerinde düzenlenecek Türkiye Enduro Şampiyonası’nın Gemlik yarışına ülkemizin çeşitli bölgelerinden 100 yarışçının katılması bekleniyor. Türkiye’nin en iyi motosiklet yarışçılarını bir araya getirecek organizasyonda sporcular, izleyenlere ekstrem parkurunda adrenalin dolu bir gün yaşatacak.

Gemlik Enduro Parkuru zeytin ağaçlarıyla çevrili, atlama rampaları, kaya geçişlerinin yer aldığı bir yarış parkuru olarak dikkat çekiyor. İzleyenlere ulaşım imkânı sağlayan ve özel seyirci etaplarının da bulunduğu yarış parkurunda Türkiye'nin dört bir yanından gelen yarışçılar, Gemlik’in muhteşem doğasının içinde kıyasıya mücadele edecek. Motor sporlarının yeni parkuru yarışçılara ve seyircilere doyumsuz bir Enduro heyecanı yaşatacak. E1, E2, E3 ve EH sınıflarında yarışçılar parkurda tecrübe, bilgi ve becerilerini ortaya koyacak.

30 Kasım Cumartesi Sabahı saat 11.00’de İskele Meydanında Yarış Brifingi ve Magazin Startı verilecek. Renkli gösterimlerle başlayacak olan şampiyona, yine iskele meydanında parkur tanıtım turu ile devam edecek. 30 Kasım Cumartesi günü saat 14.00’de de Şahintepe Mevkiinde sıralama yarışları başlayacak. Türkiye Şampiyonası Final Heyecanının tarihi ise 1 Aralık. Pazar sabahı Saat 09.30’da Padok Çıkışı ile başlayacak final yarışları, saat 16.00’ya kadar heyecan ve adrenalin dolu gösterilere sahne olacak. Türkiye Şampiyonası ödül töreni ise aynı gün 16.30’da İskele Meydanında yapılacak. Gemlik Belediyesi şampiyona boyunca Şahintepe’ye otobüs kaldıracak. Kaçırılmaması gereken şampiyonaya tüm Gemlik ve Bursa halkı davet edildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2013, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0