banner102

Buttim kavşağı ulaşıma açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından Bursa-İstanbul karayolu üzerindeki araç trafiğini rahatlatmak amacıyla yaptırılan BUTTİM Köprülü Kavşağı, Vali Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından araç trafiğine açıldı.

Buttim kavşağı ulaşıma açıldı
 Büyükşehir Belediyesi, BUTTİM önünde yer alan ve İstanbul istikametinde gidiş ile geliş yönünde araç trafiğini büyük sıkıntıya sokan ışıklı geçişleri kaldırarak köprülü kavşağa çevirdi. 65.5 metre uzunluğundaki 2 adet köprülü kavşak, üzerinde yapılan basın açıklamasıyla araç girişlerine açıldı. Bursa Valisi Münir Karaloğlu, yapılan kavşak düzenlemesi nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’yle Karayolları Bölge Müdürlüğü’nü kutladı. Bursa’nın en önemli çıkışlarından bir tanesinin İstanbul Yolu olduğunu ve burada ışıklı geçişler nedeniyle sıkıntıların yaşandığını hatırlatan Karaloğlu, yapılan düzenlemeyle birlikte yaşanan sıkıntıların tarihe karıştığını ifade etti. Köprülü kavşağın kamulaştırma ve peyzaj düzenlemelerinin Büyükşehir Belediyesi, inşaat çalışmalarının da Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü kaydeden Müniroğlu, “Yaklaşık 10 milyon liralık yatırımla iş tamamlandı. Büyükşehir Belediyemizin gerçekleştireceği kaldırım, levhalama ve peyzaj çalışması sonunda haziran sonunda resmi açılışı yapacağız” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, BUTTİM Köprülü Kavşağı’yla Bursa ulaşımındaki bir düğümün daha çözüldüğünü belirtti. Bursa’nın ulaşılabilir olmasına, kent içi trafiğin çözümüne yönelik imalatları gece gündüz sürdürdüklerini ifade eden Altepe, her geçen gün yeni noktalardaki sıkıntıların birer birer halledildiğini anlattı. Bursa’nın en önemli girişlerinden biri olan İstanbul Yolu’nun rahatlatılması konusunda hamle başlattıklarını, düzenlemelerin metro ve peyzaj ile devam edeceğini açıklayan Altepe, “Mevcut ışıkların kaldırılması ve sürekli akışın sağlanması için bu kavşağın uzun süredir yapılması büyük özlemle bekleniyordu. Ortak bir çalışma oldu. Kamulaştırmaları Büyükşehir Belediyemiz yaptı. Proje Alman tarzı yeni teknolojiyle gerçekleştirildi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali karaloğlu ile Başkan Altepe, kavşağı araç trafiğine açtı.
Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2015, 16:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0