banner101

Bursa´nın turist çekim gücü artırılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından ortaklaşa düzenlenen ´Tarihi Kent Merkezinde Turizm Altyapısının İyileştirilmesi Projesi´, basın toplantısıyla tanıtıldı.

Bursa´nın turist çekim gücü artırılıyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından ortaklaşa düzenlenen ´Tarihi Kent Merkezinde Turizm Altyapısının İyileştirilmesi Projesi´, basın toplantısıyla tanıtıldı.

1 milyon 250 bin TL´lik bütçesi bulunan projenin 2014 yılında sona ereceğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç, yapılacak çalışmalarla Bursa´nın turist çekim gücünü ve turistlerin kentte kalma süresini artıracaklarını söyledi.

Projenin tanıtılmasına yönelik toplantı, Kayhan Döner Sofrası´nda yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç ile Büyükşehir Belediyesi Etüd Projeler Daire Başkanı Nalan Fidan´ın ev sahibi olduğu toplantıya, BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik, Büyükşehir bürokratları ve basın mensupları katıldı.


Büyükşehir yatırımları sektörü tetikledi
Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç, BEBKA ile birlikte başlattıkları projenin Bursa´nın turizm potansiyelini ve turistlerin şehirde kalma sürelerini artırmaya yönelik olduğunu kaydetti. Büyükşehir Belediyesi olarak kentin turizm verilerinin düzenli olarak sürekli yükseltilmesi noktasında önemli atılımlarda bulunduklarını ifade eden Başkanvekili Ödünç, "Özellikle son dönemde, tarihi mirasın ayağa kaldırılmasından ulaşım yatırımlarına, spor tesislerinden kültür ve sanat çalışmalarına kadar onlarca alanda yüzlerce faaliyeti başarıyla gerçekleştirdik. Yaptığımız tüm bu çalışmalar, başta kongre turizmi olmak üzere turizmin her alanında ciddi hareketliliğin yaşanmasına neden oldu. Başlattığımız bu proje de çıtayı yükseltmek için gerçekleştirdiğimiz çalışmalardan sadece bir tanesi" dedi.


Tarihe daha kolay ulaşım
Büyükşehir Belediyesi Etüd Projeler Daire Başkanı Nalan Fidan ise, projenin Bursa´da tarihi bölgelere olan ulaşımı daha mümkün hale getireceğini söyledi. Proje kapsamında Batıda Hüdavendigar Külliyesi´nden doğuda Yıldırım ve Emirsultan külliyelerine, güneyde Hünkar Köşkü´nden kuzeyde Hanlar Bölgesi´ne kadar olan alanda alt yapı çalışmalarının gerçekleştirileceğini belirten Fidan, "Yine proje kapsamında yaya yönlendirme tabelaları ve kent haritası, bina bilgilendirme tabelaları, bina isim tabelaları ve turizm danışma noktaları oluşturulacak." diye konuştu. Yaya yönlendirme tabelaları ve kent haritasıyla turistlerin tescilli bölgelere daha pratik şekilde ulaşacağını kaydeden Fidan, tarihi kent merkezinin ana ve ara güzergahlarındaki 90 noktada yönlendirme tabelalarıyla kent haritalarının yer alacağını, tescilli 300 eserin önünde Türkçe ve İngilizce bilgilendirme tabelalarının bulunacağını ifade etti. Fidan, 1 milyon 250 bin TL bütçeye sahip olan ve 2014 yılında tamamlanması öngörülen projenin 1 milyon TL´sinin BEBKA´dan hibe olarak alındığını belirtti.

BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci de, projenin turistik getirinin yanında yeni turizm alanlarının ortaya çıkmasına vesile olacağını anlattı. Bunu kent ve bölge turizmi açısından çok önemli bulduklarını belirten Değirmenci, Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.
Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2013, 15:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0