banner101

Bursa’nın tarihi çarşılarını elektrikli atık toplama araçları temizleyecek

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin temizliğini egzos emisyon gazı üretmeyen, çevre dostu yeni nesil elektrikli atık toplama araçları ile yapacak.

Bursa’nın tarihi çarşılarını elektrikli atık toplama araçları temizleyecek
Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin temizliğini egzos emisyon gazı üretmeyen, çevre dostu yeni nesil elektrikli atık toplama araçları ile yapacak. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, hizmete alınan 2 adet elektrikli atık toplama aracının, sabah ve akşam saatlerinde çarşıdan geçerek çevreyi kirletmeden, sessiz bir çalışma ile çarşının temizliğini gerçekleştireceğini söyledi.

Elektrikli atık toplama araçları, Uzun Çarşı’da tarihi Koza Han’ın önünde düzenlenen törenle hizmete girdi. Başkan Mustafa Dündar, Osmangazi Belediyesi’nin Bursa’yı ve Osmanlı’yı kuran bir şehirde bulunduğunu, tarihi mirasın en yoğun olduğu bölgede yer aldığını hatırlattı. Belediye olarak tarihi mirasın ayağa kaldırılmasında ciddi çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Dündar, bu çalışmalarla Türkiye’ye örnek olduklarını, Tarihi Kentler Birliği ve diğer birliklerden ödüller aldıklarını kaydetti.

"BÖLGEDEKİ ÇARŞILAR ESKİ İHTİŞAMINA KAVUŞACAK"
Hanlar bölgesinin yenilenmesinde de Osmangazi Belediyesi’nin payının çok büyük olduğuna dikkat çeken Dündar, şöyle konuştu: “Buralardaki restorasyon çalışmalarının tümü Osmangazi Belediyesi tarafından yapılmıştır. Biz bu çalışmaları tüm çarşıya yayarak, çarşıların yeniden elden geçmesi, yeniden tarihi dokunun ortaya çıkması noktasında çalışmalar yapıyoruz. Yorgancılar Girişi, Çarşısı, Nilüfer Köylü Pazarı ve Bakırcılar, Ertaş Çarşı’nın restorasyonu çalışmalarının bitiminden sonra şimdi ihalesi yapılan ve şartnamenin sonuçlanması beklenen Ulucami Caddesi’nin başlanmasını bekliyoruz. Burası da Bakırcılar Çarşısı gibi yenilenerek, o bölgenin tarihi kimliğinin ortaya çıkmasında rol oynayacaktır. Bu adım adım bölgedeki çarşıların tümünün yenilenmesine ve eski görüntüsü ile eski ihtişamı ile yeniden ayağa kalkmasını sağlayacaktır.”

"ÇEVREYİ KİRLETMEDEN TEMİZLİK YAPILACAK"
Çarşının daha bakımlı ve daha temiz olması için çalıştıklarının altını çizen Dündar, şöyle devam etti: “Tabi ki çarşının temizliğini belediye olarak biz yapıyoruz. Fakat bunun daha pratik, daha sağlıklı ve çevreci olması için yeni aldığımız 2 elektrikli araçla buradaki temizliği yapacağız. Gündüzleri sabah ve akşam saatlerinde buradan araçlar geçerek, çevreyi kirletmeden, elektrikli, sessiz bir çalışma ile buradaki temizliğe katkı sağlamış olacağız. Burası Bursa’nın vitrini. Öyleyse burada en iyisinin olması lazım. Bizler de sizden aldığımız destekle en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bu araçlar da bunun örneği. Bundan sonra da eksik kalan, bakıma muhtaç yerlere el atarak çarşımızı hak ettiği yere getireceğiz.”

DÜNDAR’A TEŞEKKÜR
Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Bülent Erginal ise çarşıya yaptığı katkılar nedeniyle Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti. Erginal, “Osmangazi Belediyemizin bölgemize gösterdiği hassasiyeti ve önemi bugün bu araçlarla bir kez daha teyit etmiş oluyoruz. Bölgemiz, turizmin, ticaretin ve sosyal hayatın en güzle yaşandığı bir bölge olduğu için buraların çağa uygun geliştirilmesi Bursamızı yakından ilgilendiriyor. Sayın Başkanımızın yaptığı bu çalışmalar ve gayretler nedeniyle kendisine çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2013, 17:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0