Bursa'nın Dereleri Kanalizasyon Atığından Kurtuluyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Doğu Atık Su Arıtma Tesisi ile Vakıfköy arasındaki yerleşim alanlarında atık suyun bertarafında önemli rol oynayan samanlı kolektörü sayesinde, bugüne kadar Deliçay deresine boşaltılan Millet Mahallesi'nin atıkları artık arıtma sistemine dahil edildi.

Bursa'nın Dereleri Kanalizasyon Atığından Kurtuluyor!
banner98
 Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gerek evsel gerekse sanayi atıklarını doğu atık su arıtma tesisine taşıyacak olan kolektörün Nilüfer Çayı'nın temizlenmesine yönelik atılan en büyük adımlardan biri olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar arasında yer alan ve Hacıvat, Deliçay, Gökdere ve en önemlisi Nilüfer Çayı'nı atıklardan kurtaracak olan Samanlı kolektöründe çalışmalar hızla sürüyor.

Yaklaşık 9 bin 200 metrelik alanda bin 800 milimetre ile bin 200 milimetre çapları arasında HDPE esaslı sızdırmaz atık su borularının kullanıldığı projenin 2 bin 200 metrelik bölümü tamamlandı. Millet, Samanlı, Kumlukalan, Vakıf, İsabey, Demetevler, Değirmenönü, Karapınar, Yenidoğan, Şirinevler, Arabayatağı ve Çınarönü Mahallelerinin bir bölümü ile Demirtaş ve İsmetiye Mahallelerinde dereye akan atıksuların Doğu Atıksu Arıtma Tesislerine bağlantısının sağlanması amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında sisteme ilk bağlantı yapıldı.

Demirtaş katı atık depolama sahasının doğu bölgesinde devam eden çalışmalar kapsamında bugüne kadar Deliçay Deresi'ne akan Millet Mahallesi ve çevresinin atık suları, ana kolektöre bağlandı.

Dereler artık temiz akacak

Nilüfer'e bağlanan derelerin kirlilikten arınması ve dolayısıyla Nilüfer Çayı'nın yeniden hayat bulması açısından büyük önem taşıyan çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çalışmalar hakkında BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı'dan bilgi aldı. Bursa'nın daha yaşanabilir ve sağlıklı bir kent olması amacıyla bu dönem altyapı çalışmalarına büyük önem verdiklerini dile getiren Başkan Altepe, kent merkezinden geçen derelerin temiz akması ardına Samanlı kolektörünün önemli bir yatırım olduğunu vurguladı. Doğu atık su arıtma tesisinden Vakıfköy'e kadar olan bölgedeki atıkların bugüne kadar çevredeki derelere boşaldığını kaydeden Başkan Altepe, "Yaklaşık 9 kilometrelik hat sayesinde tüm bu bölgenin atık suları arıtma tesisine yönlendirilecek. Burada arıtılan sular daha sonra temiz bir şekilde derelere verilecek. İlk bağlantıyı Millet Mahallesi ile yapıyoruz. Bugüne kadar Deliçay'a oradan da Nilüfer'e akan Millet Mahallesi'nin atık suları artık doğrudan arıtma tesisine gelecek. Çalışmalar tamamlandığında doğu bölgesinin tüm atıkları da artık arıtmaya tabi tutulacak ve derelerimiz tertemiz akacak" dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2013, 11:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0