banner101

Bursalı Eskiciler Antika Pazarı İstiyor

Bursalı antikacılar, koleksiyonlarını sergileyebilecekleri bir mekan arıyor.

Bursalı Eskiciler Antika Pazarı İstiyor
Bursalı antikacılar, koleksiyonlarını sergileyebilecekleri bir mekan arıyor. Antikacılar, tamamiyle kendi çabalarıyla oluşturdukları koleksiyonlarını tanıtabilmek ve eşyaları muhafaza edebilmek için yetkililerden destek bekliyor.

Yeni Karaman Mahallesi'nde 12 senedir bir apartman dairesinin alt katında antika eşya toplayan Murat Seren, ücretsiz olarak vatandaşlara sergi hizmeti sunuyor. Binlerce koleksiyon parçasına sahip olan Seren , Bursa'daki diğer antikacılara da çarşamba ve cumartesi günleri mallarını görücüye çıkarma şansı tanıyor.

1.5 senedir Bursa'daki antika meraklılarını Yeni Karaman'daki mekanında ağırlayan Murat Seren, "Bizler antikaseverler olarak haftada iki gün burada bir araya geliyoruz. Esnaf arkadaşlarımızla birlikte bir mezat oluşturduk. Ellerimizdeki kıymetli eşyaları hem ücretsiz sergiliyor, hem de talep eden vatandaşlarımıza satıyoruz. Değerli eşyalarımızı sergileyebilecek ve saklayabilecek kapasitede bir yerimiz yok. Bizler antika sevdalıları olarak birlikte hareket etmeye başladığımız günden beri o kadar çok antika eşya toplandı ki, bunları sergilemek için büyük bir mekana ihtiyaç duyuyoruz" diye konuştu.

Bursalı bir diğer antika sevdalısı Durdu Kilitçioğlu ise, "Bursa'da antika eşya konusunda ciddi bir şuur eksikliği var .Hurdacılardan elimize gümüş parça, eski sinema kayıtları gibi birçok arşivlik malzeme geçiyor. Bursa'da bir sergi alanımız olmadığından dolayı bu kıymetli parçalar Bursa'nın dışına taşınıyor. Bizler Bursa'nın değerinin Bursa'da kalmasını istiyoruz. Geçtiğimiz günlerde Bursa'dan elde ettiğim arşivlik belgeleri İstanbul'da satmak zorunda kaldım. Bursa'nın tarihi Bursa'da kalmalı" şeklinde konuştu.

Murat Seren'in adeta küçük bir müze haline getirdiği antikacı dükkanında ayrıca küçük bir odada kişiye özel bir sinema salonu da bulunuyor. Seren'e ait mekanda, Bodrum'daki Zeki Müren Müzesi'nde dahi olmayan Zeki Müren fotoğrafları koleksiyonu herhangi bir ücret talep edilmeksizin meraklıları için teşhir ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2014, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0