BursaFotoFest dünya gündeminde!

Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, bu yıl yedincisi düzenlenen Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali’de (BursaFotoFest), Bursa’nın ve Türkiye’nin tanıtımının başarıyla yapıldığını söyledi.

BursaFotoFest dünya gündeminde!
banner98
 Yerli ve yabancı yüzlerce fotoğraf gönüllüsünün katılımıyla Cumhuriyet Caddesi’nde yapılan festival yürüyüşüyle başlayan BursaFotoFest, 10 gün boyunca fotoğraf meraklılarına unutulmaz günler yaşattı. Bursa Kent Konseyi’nin organizasyonuyla, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle, BUFSAD ve gönüllülerin özverili çalışmasıyla yapılan festival boyunca dünyaca ünlü isimler şehrin tarihi ve kültürel zenginliklerini görme fırsatı buldu.


7. BursaFotoFest ile ilgili bilgiler veren Bursa Kent Konseyi Başkanı ve BursaFotoFest Onur Kurulu Üyesi Hasan Çepni, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) yapılan ve küratörlüğü Kamil Fırat’ın üstlendiği festival kapsamında 5 sanatçı söyleşisi, 1 konuk ülke oturumu, 7 seminer, 2 fotoğraf gösterisi ve 54 portfolyo değerlendirmesi gerçekleştirildiğini söyledi. Panos Pictures’tan Dean Chapman (İngiltere) ve Tim Dirven (Belçika), National Geographic’ten Jeremy Horner (İngiltere), Rodrigo Cruz (Meksika), Vanessa Winship (İngiltere), Eisenhart Keimeyer (Almanya), Irina Pidova (Bulgaristan), Linda Caldwell (ABD) ve Marco Di Noia’nın da (İtalya) aralarında bulunduğu birçok fotoğrafçı ve editörün Bursalılarla buluştuğunu ifade eden Çepni, “Türkiye’den ise aralarında İzzet Keribar, Mehmet Ünal, Ercan Arslan gibi isimlerin bulunduğu ayrıca üniversite fotoğraf bölümlerinden öğrencilerinde de yer aldığı 150’den fazla fotoğrafçı festivale konuk oldu. BursaFotoFest 2017’de Kamil Fırat’ın özel koleksiyonunda yer alan fotoğraf makinelerinin yer aldığı bir teşhir salonu oluşturuldu. Geçmişten günümüze fotoğraf makineleri Bursalılarla buluştu. Bu ilk defa foto kitap atölyesi düzenledik” dedi.

Sergiler büyük ilgi gördü
BursaFotoFest kapsamında açılan sergiler hakkında da bilgiler veren Çepni, “Merinos AKKM Fuar Alanı’nda özel olarak kurulan festival alanındaki 9 ülkeden 176 fotoğraf sanatçısının 96 sergide yer alan 1000’den fazla fotoğrafı Bursalılar tarafından büyük ilgi gördü. Özel olarak tasarlanmış servis araçları ile şehrin belirli bölgelerinden ücretsiz olarak festival alanına taşınan Bursalılar, sergileri tek tek inceleyerek sahipleri ile sohbet etti. Ayrıca 80 okuldan yaklaşık 5000 öğrenci BursaFotoFest sergilerini gezdi ve bu yıl ilk defa tasarlanan festival maskotu ile eğlenceli zamanlar geçirdi” şeklinde konuştu.

Konuk Ülke ‘Çin Halk Cumhuriyeti’
Bu yıldan itibaren, her sene bir ülkeyi “konuk ülke” olarak davet etmeye başladıklarını vurgulayan Çepni, temaya uygun olması nedeniyle Çin Halk Cumhuriyeti’ni konuk ülke olarak belirlediklerini ifade etti. Festivalin açılışına Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang katıldığını söyleyen Çepni, “Bu yıl Çin Halk Cumhuriyeti’nin Anshan ve Hebei şehirlerinden 18 fotoğraf sanatçısı 16 sergisi ile BursaFotoFest’te yer aldı ve Çin fotoğraf sanatını Bursalılara anlattı. Ayrıca bu işbirliği Çin’de ilan edilen ‘2018 Türkiye Turizm’ yılına da katkı sağlayacak” şeklinde sözlerini sürdürdü.

#bursadatarihicarsi Instagram Yarışması
BursaFotoFest 2017’nin bir diğer yeniliği ise #bursadatarihicarsi etiketi ile düzenlenen Instagram Yarışması olduğunu anlatan Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, katılımcıların Bursa’nın Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nde çekilen fotoğrafları #bursadatarihicarsi etiketi Instagram’a yükleyerek yarışmaya başvurduklarını ve yarışma sonucunda yapılan değerlendirmede ilk 3’e girenlere ödüllerinin düzenlenen tören ile teslim edildiğini ifade etti.

Uluslararası Fotoğraf Yarışması
Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali bünyesinde ‘Çarşılar&Alışverişler’ temalı uluslararası fotoğraf yarışması düzenlendiğini de hatırlatan Çepni, “Fotoğraf tutkunlarının www.bursaphotofest.org adresi üzerinden başvurduğu uluslararası fotoğraf yarışmasına 58 ülkeden 806 fotoğraf sanatçısı 2772 fotoğraf gönderdi. Türkiye içinden ise 65 şehirden başvuru geldi. Katılımcıların en fazla 4 fotoğrafla başvurduğu yarışmanın jüri üyeliklerini ise Tanju Akleman, Alper Bilsel, Doç. Dr. Seçkin Tercan, Mahmut Turunç, Serpil Savaş ve Meral Kuru yaptı. Uluslararası kurallara göre düzenlenen BursaFotoFest yarışmasının patronaj numarası ‘United Photographers International’ (UPI) tarafından veriliyor” diye konuştu.

Bursa Kent Konsyi Başkanı ve BursaFotoFest Onur Kurulu Üyesi Hasan Çepni, festivalin gerçekleşmesinde büyük emekleri olan başta küratör Kamil Fırat’a, Yerel Gündem Şube Müdürü Mahmut Turunç’a, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Murat Başlar’a, BUFSAD Başkanı Serpil Savaş’a, Çin Halk Cumhuriyeti Bursa Fahri Konsolosu Nejat Yahya’ya, Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Muhsin Özyıldırım’a, festival gönüllülerine ve Bursa Kent Konseyi personeline teşekkür etti.

10 gün boyunca şölen havasında yürütülen ve onbinlerce Bursalıyı ağırlayan 7. BursaFotoFest, düzenlenen törenle sona erdi. Törende, festivale katkı sunan gönüllülere teşekkür belgeleri takdim edildi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2017, 16:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0